Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαραγκιώνης: Επενδύσεις λόγω Mediterranean Cosmos

Στη χρηματοδότηση νέας επένδυσης θα διαθέσει ο όμιλος Χαραγκιώνη το ποσό των 19 εκατ. ευρώ που θα βάλει σύντομα στα ταμεία του από την πώληση της συμμετοχής στο εμπορικό συγκρότημα Mediterranean Cosmos.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Χαραγκιώνης: Επενδύσεις λόγω Mediterranean Cosmos
Στη χρηματοδότηση νέας επένδυσης, την οποία σχεδιάζει εδώ και καιρό και κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό προς το παρόν, θα διαθέσει ο όμιλος Χαραγκιώνη το ποσό των 19 εκατ. ευρώ που θα βάλει σύντομα στα ταμεία του από την πώληση της συμμετοχής στο εμπορικό συγκρότημα Mediterranean Cosmos.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για επένδυση εμπορικού χαρακτήρα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, την οποία θα υλοποιήσει μόνος του ο όμιλος Χαραγκιώνη. Το ύψος αυτής, την οποία η διοίκηση του ομίλου χαρακτηρίζει "έκπληξη", θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μεγαλύτερο από τα 19 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη εξασφαλιστεί.

Σχετικά με την αποχώρηση από το έργο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του ομίλου υποστηρίζει πως η κοινοπραξία που συνέστησε με την πορτογαλική Sonae Sierra και ήλεγχε το 39,9% του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, είχε δεχτεί εδώ και καιρό πρόταση από τη Lamda Development για εξαγορά αυτού του μεριδίου.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου, η συγκυρία, σε συνδυασμό με το τίμημα που προσφέρθηκε, κρίθηκε ικανοποιητική, έτσι η κοινοπραξία αποδέχθηκε την πρόταση της Lamda Development, η οποία πλέον θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος του Mediterranean Cosmos.

Sonae Sierra: Συνεχίζουμε κανονικά στην ελληνική αγορά

Παρόμοια απάντηση στο euro2day.gr έδωσε και εκπρόσωπος της Sonae Sierra, χαρακτηρίζοντας την αποχώρηση από το Mediterranean Cosmos "καλή επιχειρηματική ευκαιρία βάσει και της στρατηγικής για ανακύκλωση κεφαλαίου, με στόχο μελλοντική ανάπτυξη, χωρίς να εξετάζουμε οποιαδήποτε αλλαγή σχετικά με την ευρύτερη στρατηγική που ακολουθούμε στην ελληνική αγορά".

Ο εκπρόσωπος του πορτογαλικού οίκου αναφέρει επίσης πως υπήρξε σημαντικό κέρδος σε σχέση με την αρχική επένδυση, χωρίς πάντως να το προσδιορίσει με ακρίβεια. Σε αντίθεση με τον όμιλο Χαραγκιώνη, ο οποίος έχει σχεδόν αποφασίσει πού θα τοποθετήσει τα 19 εκατ. ευρώ από την πώληση αυτής της συμμετοχής, η Sonae Sierra δεν έχει ακόμη λάβει ανάλογες αποφάσεις για το δικό της αντίστοιχο ποσό.

"Τα χρήματα θα επενδυθούν βάσει των αναγκών της εταιρίας και των επιχειρηματικών ευκαιριών που προκύπτουν", είναι η απάντηση που δίνουν σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι Sonae Sierra και όμιλος Χαραγκιώνη, εκτός του Mediterranean Cosmos, μέχρι πρότινος, συνεργάζονται επίσης σε δύο υπό ανάπτυξη projects, και συγκεκριμένα στην αξιοποίηση του ακινήτου ΧΡΩΠΕΙ στο Φάληρο και των εγκαταστάσεων του ολυμπιακού γυμναστηρίου στο Γαλάτσι.

Στα εν λόγω ακίνητα οι δύο εταίροι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τα εμπορικά συγκροτήματα Aegean Park και Star Dome αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν προχωρήσει τα σχέδιά τους λόγω γραφειοκρατικών εμποδίων. Πάντως, ελπίζουν πως σύντομα τα προβλήματα θα λυθούν και τα έργα, τα οποία μετρούν ήδη αρκετά χρόνια αναμονής, θα αρχίσουν να υλοποιούνται.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v