Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ: Προτιμά την τετραπλή συγχώνευση

Τη λύση της τετραπλής συγχώνευσης για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κρατικός παίκτης στην εγχώρια τραπεζική αγορά, αντί της συγχώνευσης με την Πειραιώς, προτιμά ο επικεφαλής της ΑΤΕbank.

ΑΤΕ: Προτιμά την τετραπλή συγχώνευση
Τη λύση της τετραπλής συγχώνευσης προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κρατικός παίκτης στην εγχώρια τραπεζική αγορά, αντί της συγχώνευσης με την Τράπεζα Πειραιώς, προτιμά ο επικεφαλής της ΑΤΕbank.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Real News", ο κ. Πανταλάκης δήλωσε πως "υπάρχει μια πρόταση από τον Σάλλα, αλλά εγώ έχω προτείνει κάτι διαφορετικό - τη δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού πυλώνα στον τραπεζικό κλάδο μέσω τετραπλής συγχώνευσης μεταξύ της ΑΤΕbank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Τράπεζας Αττικής".

Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα πως η κίνηση της Πειραιώς ήταν έξυπνη και έθεσε σε κίνηση τον μηχανισμό αναφορικά με τη μελλοντική μορφή του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Σημείωσε παράλληλα πως ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τάσσεται υπέρ μιας ισχυρής κρατικής οντότητας στο τραπεζικό σύστημα.

Επίσης, ανέφερε: "Δεν αποκλείω τη συγχώνευση της ΑΤΕbank με κάποια άλλη τράπεζα για να δημιουργηθεί ένας κρατικός πυλώνας, δεν μπορώ να κρύψω την ανάγκη για συγχωνεύσεις. Ο τελικός κριτής θα είναι η κυβέρνηση, η οποία θα στηρίξει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v