Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιουδάκης (ΥΠΕΚΑ): Διαφωνούμε με ΕΕ για ΔΕΗ

Η Ελλάδα διαφωνεί με την πρόταση των ΕΕ/ΔΝΤ να πωληθούν εγκαταστάσεις της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού γιατί "παρουσιάζει σοβαρά νομικά και τεχνικά προβλήματα," δήλωσε ο κ. Κ. Μαθιουδάκης.

Μαθιουδάκης (ΥΠΕΚΑ): Διαφωνούμε με ΕΕ για ΔΕΗ
Η Ελλάδα διαφωνεί με την πρόταση των ΕΕ/ΔΝΤ να πωληθούν μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ, που εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης του ανταγωνισμού στον κλάδο, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης.

«Δεν συμφωνούμε με αυτή την πρόταση, διότι παρουσιάζει σοβαρά νομικά και τεχνικά προβλήματα,» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης.

Σημειώνεται ότι την απαίτηση για πώληση μονάδων της ΔΕΗ μεταβίβασαν στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και οι ελεγκτές της τρόικα μετά την αντίστοιχη σύσταση που διατύπωσε κοινοτικό κλιμάκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οριστική διατύπωση των απαιτήσεων της τρόικα αναφορικά με τη ΔΕΗ αλλά και την ενεργειακή εσωτερική αγορά θα μεταφερθεί στην κυβέρνηση με ειδική έκθεση που θα αποσταλεί σύντομα.

Ωστόσο η ρητή σύσταση είναι δεδομένη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η συμμόρφωση της Ελλάδας στις παραπάνω απιατήσεις σχετίζεται ευθέως με την δεύτερη δόση του δανείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v