Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Καθησυχαστικός για πώληση μονάδων ΔΕΗ

Καθησυχαστικός προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών όσον αφορά στη σύσταση των ελεγκτών της Ε.Ε. για πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.

ΥΠΟΙΚ: Καθησυχαστικός για πώληση μονάδων ΔΕΗ
Καθησυχαστικός προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με τους οποίους συναντήθηκε χθες αργά το βράδυ, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσον αφορά στη σύσταση των ελεγκτών της Ε.Ε. για πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε πως η εν λόγω σύσταση δεν τέθηκε σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, υποβαθμίζοντας έτσι τη βαρύτητά της και τον χαρακτήρα του επείγοντος που τη συνόδευε.

Επανέλαβε δε ότι επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι αυτή που εκφράζεται διά της αρμόδιας υπουργού και είναι αρνητική όσον αφορά στην πώληση μέρους της ΔΕΗ.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, εκπληρώνοντας εξάλλου τη δέσμευση που έχει αναλάβει με την υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα.

Απέφυγε ωστόσο να εξειδικεύσει τα μέτρα τα οποία θα υιοθετηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τη ΡΑΕ και τη ΔΕΗ, το τελευταίο διάστημα επεξεργάζεται μέτρα και εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά σε ζητήματα της ενεργειακής αγοράς (αναδιάρθρωση τιμολογίων, ιδιοκτησιακός διαχωρισμός δικτύων κ.ά.), τα οποία αναμένεται να παρουσιάσει στο κλιμάκιο των κοινοτικών ελεγκτών.

Σύμφωνα ωστόσο με το ρεπορτάζ, σχετικά με το θέμα των μονάδων της ΔΕΗ παραμένει ασφυκτική η πίεση για ιδιωτικοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v