Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συναντάται ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Εσπευσμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα έχουν σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με βασικό διακύβευμα το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, στο οποίο το σωματείο αντιδρά σφόδρα.

Με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συναντάται ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Εσπευσμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, θα έχουν σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με βασικό διακύβευμα το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, στο οποίο το σωματείο αντιδρά σφόδρα.

Ενόσω η διοίκηση της ΔΕΗ τηρεί στάση αναμονής και δεν τοποθετείται επισήμως όσον αφορά στην πρόταση -βόμβα του κλιμακίου των ελεγκτών περί πώλησης του 40% των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών μονάδων της Επιχείρησης, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δηλώνει διά του γενικού γραμματέα της, κ. Γ. Κατσαρού, ότι "σενάρια τέτοιου τύπου για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ ή αντίστοιχου ποσοστού ενέργειας σε ιδιώτες μάς βρίσκουν κάθετα αντίθετους και κάθε πιθανή προσπάθεια εφαρμογής τους θα αποτελέσει αιτία πολέμου".

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συναντήθηκε τη Δευτέρα με την υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πώλησης μονάδων.

Ωστόσο, τόσο η απουσία επίσημων διαψεύσεων όσο και οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων διατηρούν το θέμα ανοιχτό, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

Με βάση εκτιμήσεις παρατηρητών, η επικείμενη συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον υπουργό Οικονομικών γίνεται στη λογική ότι εκείνος θα εξειδικεύσει τα μέτρα του περιβόητου μνημονίου, στο οποίο αναφέρεται ρητώς η δέσμευση για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επιχειρεί να διαβαθμίσει την αντίδρασή της, φθάνοντας όσο πιο κοντά στα κέντρα αποφάσεων της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v