Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Έκδοση ομολογιών 1 δισ. ευρώ

Στη διάθεση καλυμμένων ομολογιών αξίας 1 δισ. ευρώ προχώρησε η Alpha Bank την Παρασκευή - κίνηση που αποσκοπεί στην τόνωση της ρευστότητας, ανακοίνωσε η τράπεζα την Τρίτη.  

Alpha Bank: Έκδοση ομολογιών 1 δισ. ευρώ
Στη διάθεση καλυμμένων ομολογιών αξίας 1 δισ. ευρώ προχώρησε η Alpha Bank την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Τρίτη, η πώληση αποτελεί μέρος του σχεδίου της Alpha Bank για πώληση 8 δισ. ευρώ καλυμμένων ομολογιών - κίνηση που αποσκοπεί στην τόνωση της ρευστότητας.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της τράπεζας έχει ως εξής:

Η Alpha Bank στις 23/7/2010 εξέδωσε καλυμμένη ομολογία ύψους 1 δισ. ευρώ στo πλαίσιο του νεοσυσταθέντος προγράμματος καλυμμένων ομολογιών που προβλέπει απευθείας έκδοση από την τράπεζα μέχρι ποσού 8 δισ. ευρώ. Η εκδοθείσα καλυμμένη ομολογία εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου και αξιολογήθηκε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολογήσεως Fitch και Moody's με διαβάθμιση "Α" και "Baa3" αντιστοίχως.
Η καλυμμένη ομολογία δύναται να χρησιμοποιηθεί ως ενέχυρο για την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μέσω της εκδόσεως, ενδυναμώνεται περαιτέρω η ρευστότητα της τραπέζης και αποτυπώνεται η δυναμική της εν μέσω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v