Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Πέρασε τα stress tests

Η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενεργήθηκε σε πανευρωπαικό επίπεδο την οποία συντόνισε η Επιτροπή Ευρωπαικών Αρχών Εποπτείας των Τραπεζών σε συνεργασία με την ΕΚΤ.

Εθνική: Πέρασε τα stress tests
Η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενεργήθηκε σε πανευρωπαικό επίπεδο την οποία συντόνισε η Επιτροπή Ευρωπαικών Αρχών Εποπτείας των Τραπεζών σε συνεργασία με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Η επίπτωση των υποθέσεων του δυσμενούς σεναρίου διαμορφώνει τον εκτιμώμενο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 σε 9,6% το 2011 έναντι 11,3% στο τέλος του 2009.

Επιπρόσθετη επίπτωση της τάξης των 2,2 ποσοστιαίων μονάδων προκύπτει από την εφαρμογή του δυσμενούς σεναρίου που λαμβάνει υπόψη τον δημοσιονομικό κίνδυνο των Ευρωπαικών χωρών, με αποτέλεσμα ο εκτιμώμενος Tier 1 να διαμορφώνεται στο 7,4% στο τέλος του 2011, συγκριτικά με τον ελάχιστο εποπτικό όριο του 4%.

Το αποτέλεσμα της άσκησης υποδηλώνουν απόθεμα ύψους 1.009 εκατ. ευρώ επί των κεφαλαίων Tier 1 σε σχέση με το όριο του 6% του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 για την Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v