Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Εθνική ο πλήρης έλεγχος της UBB (update)

Ολοκληρώθηκαν με θετικό αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της EDRD για την απόκτηση του 10% που η τελευταία κατείχε στην UBB. Ως εκ τούτου η Εθνική κατέχει το 100% της βουλγαρικής τράπεζας, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός των ερχόμενων ημερών.

Στην Εθνική ο πλήρης έλεγχος της UBB (update)
Ολοκληρώθηκαν με θετικό αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και EDRD, αναφορικά με την αγορά του 10% των μετοχών που κατείχε η τελευταία στην United Boulgarian Bank (UBB), επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του euro2day.gr.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα συμφωνήθηκε να αποκτήσει το επιπλέον 10% της UBB και ως εκ τούτου ελέγχει πλέον το σύνολο των μετοχών της βουλγαρικής τράπεζας.

Η συμφωνία, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις ερχόμενες ημέρες, επιβεβαιώνεται όμως από κορυφαία διοικητικά στελέχη της Εθνικής.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του διοικητή της Εθνικής κ. Τάκη Αράπογλου στη Ν. Υόρκη και αυτή την ώρα επιστρέφει στην Αθήνα μέσω Λονδίνου.

Όπως επισημάνθηκε, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ ο επικεφαλής και τα στελέχη του ομίλου συζήτησαν το στρατηγικό μέλλον της θυγατρικής στη Ν. Υόρκη Atlantic Bank, με στόχο τη βελτίωση της εκεί εικόνας της τράπεζας.

Τέλος, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική εξακολουθεί να βρίσκεται προς αναζήτηση τρόπου βελτίωσης της εικόνας της στη Ρουμανία.

Μετά την εξαγορά της Romanesca το πιθανότερο είναι ότι η περαιτέρω ανάπτυξη θα στηριχθεί στη διεύρυνση του δικτύου της νεοαποκτηθείσης τράπεζας.

Γ. Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v