Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Μάνος: Προσθέτει αξία μια εξαγορά ΑΤΕ, ΤΤ

Η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για Αγροτική και ΤΤ προσθέτει αξία στην τράπεζα και μειώνει την εξάρτησή της από τη χρημματοδότηση της ΕΚΤ, τονίζει ο γενικός διευθυντής της Πειραιώς, Α.Μάνος, μετέδωσε το Reuters.

Α. Μάνος: Προσθέτει αξία μια εξαγορά ΑΤΕ, ΤΤ
Η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για Αγροτική και ΤΤ προσθέτει αξία στην τράπεζα και μειώνει την εξάρτησή της από τη χρημματοδότηση της ΕΚΤ, τονίζει ο γενικός διευθυντής της Πειραιώς, Αλέξανδρος Μάνος, μετέδωσε το Reuters.

Ο κ. Μάνος τόνισε ότι η Πειραιώς δεν έχει θέσει χρονικά όρια στην προσφορά, ενώ τόνισε ότι η τράπεζα έχει υπερβάλουσα ρευστότητα και κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.   

Παράλληλα, σημείωσε ότι η προσφορά για το ΤΤ είναι σε premium και υψηλότερα (*) από την καθαρή αξία του ενεργητικού του Ταμιευτηρίου.

Εξηγώντας την κίνηση της Πειραιώς, ο κ. Μάνος επεσήμανε ότι η τρέχουσα συγκυρία προσφέρεται για κινήσεις εξαγορών, καθώς οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται σε "εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα".


* Στο αρχικό δημοσίευμα του Reuters αναγραφόταν "χαμηλότερα από την καθαρή αξία ενεργητικού" και το πρακτορείο προέβη σε σχετική διόρθωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v