Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Έναρξη λειτουργίας θυγατρικής στη Μάλτα

Υψηλότερα των 28 εκατ. ευρώ προβλέπονται οι πωλήσεις της θυγατρικής της Intralot στη Μάλτα Maltco Lotteries Limited για το δεύτερο εξάμηνο του 2004, η οποία ξεκινήσε ήδη τη λειτουργία της με τα παιχνίδια Super 5, ΛΟΤTΟ και Στιγμιαίo Λαχείο.

Intralot: Έναρξη λειτουργίας θυγατρικής στη Μάλτα
Τη λειτουργία της στην αγορά της Μάλτας, όπου έχει αναλάβει την αποκλειστική διαχείριση των κρατικών τυχερών παιχνιδιών, ξεκίνησε η Maltco Lotteries Limited θυγατρική της Intralot.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του νέου on- line συστήματος ξεκίνησε με τα παιχνίδια Super 5, ΛΟΤTΟ και Στιγμιαίo Λαχείο, ενώ αναμένεται η εισαγωγή στο άμεσο μέλλον του Αθλητικού Στοιχήματος και του ΚΙΝΟ.

Το σύστημα αποτελείται από σύγχρονα τερματικά CORONIS, τα οποία μέσω τηλεπικοινωνιακού δικτύου ταχείας πρόσβασης ADSL είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα και στο οποίο έχει εγκατασταθεί η πλατφόρμα λογισμικού LOTOS, μια από τις πιο σύγχρονες πλατφόρμες διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών διεθνώς.

Το LOTOS υποστηρίζει τη λειτουργία ενός διπλού κεντρικού συστήματος (κύριο και εφεδρικό), το οποίο είναι τοποθετημένο σε διαφορετικά σημεία της χώρας διασφαλίζοντας πλήρως τη λειτουργία των παιχνιδιών ακόμα και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή καταστροφής.

Η οργάνωση της εταιρίας και η εγκατάσταση του νέου συστήματος ολοκληρώθηκαν μέσα σε τέσσερις μήνες παρέχοντας την δυνατότητα στους παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για διαφάνεια και αξιοπιστία.

Παράλληλα, ξεκίνησε και εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία για την ενημέρωση της νέας εποχής λειτουργίας της εθνικής λοταρίας. Οι πωλήσεις του Β’ εξαμήνου του 2004 (έναρξη λειτουργίας της εταιρίας) αναμένεται να ξεπεράσουν τις πωλήσεις του Α’ εξαμήνου που ανέρχονται στα 28 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι Intralot κατέχει μερίδιο 73% στη Maltco Lotteries Limited, ενώ το υπόλοιπο 27% το κατέχουν διακεκριμένοι τοπικοί επιχειρηματίες.

Η εταιρία απασχολεί αυτή την στιγμή 50 άτομα - εκ των οποίων το 95% είναι Μαλτέζοι - και η συνολική επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανάπτυξη του έργου.

Το έργο της ιδιωτικοποίησης της εθνικής λοταρίας της Μάλτας ανετέθη στη Maltco Lotteries κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού και αποτελεί ένα μοντέλο ιδιωτικοποίησης το οποίο ακολουθούν πλέον και άλλες χώρες.

Η σύμβαση είναι διάρκειας 8 ετών με δυνατότητα ανανέωσης. Η εισαγωγή της νέας τεχνολογίας, η τεχνογνωσία της Intralot και η διαχείριση νέων παιχνιδιών αναμένεται να συντελέσουν στην καταπολέμηση της παράνομης αγοράς και το διπλασιασμό των πωλήσεων των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v