Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πραγματοποιήθηκε η 3η Γ.Σ. του ΣΕΗΕ

Η 3η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010.

ΔΕΗ: Πραγματοποιήθηκε η 3η Γ.Σ. του ΣΕΗΕ
Η 3η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την Έκθεση Πεπραγμένων του ΔΣ, τον Οικονομικό και Διαχειριστικό Απολογισμό του Συνδέσμου και την Έκθεση των Ελεγκτών για το έτος 2009.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης τα μέλη του ΣΕΗΕ αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρισμού και τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα και αναφέρθηκαν στα προβλήματα αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Επίσης, κατά τη Γενική Συνέλευση τα μέλη συζήτησαν επίσης και οριστικοποίησαν το Πρόγραμμα Δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Προϋπολογισμό του Συνδέσμου για το έτος 2010.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΗΕ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου καθηγητής Νίκος Χατζηαργυρίου δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η επιτάχυνση των επενδύσεων, η ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ και η ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα του ηλεκτρισμού αποτελούν βασικούς παράγοντες για την υποστήριξη της ανάκαμψης της Εθνικής Οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης, την τόνωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Η υλοποίηση όλων αυτών των στόχων επιβάλλει την πραγματοποίηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της Πολιτείας και όλων των ενδιαφερομένων μερών, έτσι ώστε μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα να αρθούν όλες οι υφιστάμενες στρεβλώσεις και τα εμπόδια στην αγορά ηλεκτρισμού, προς όφελος των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και της Εθνικής Οικονομίας».

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ) είναι ο πρώτος που ιδρύθηκε και είναι ο πλέον αντιπροσωπευτικός στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα μας, καθώς σε αυτόν συμμετέχουν ηλεκτροπαραγωγοί από συμβατικές πηγές ενέργειας, ηλεκτροπαραγωγοί από ΑΠΕ και προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Σύνδεσμος προσκαλείται από το ΥΠΕΚΑ να συμμετέχει με εκπροσώπους του σε Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας που συστήνονται για θέματα του τομέα, συμμετέχει στις δημόσιες διαβουλεύσεις, προσκαλείται από την Βουλή κατά τη συζήτηση σχετικών νομοσχεδίων και συμμετέχει με παρουσιάσεις σε σχετικές εκδηλώσεις (ημερίδες, συνέδρια, κ.λπ.).

Επίσης, ο ΣΕΗΕ εκπροσωπεί τη χώρα μας στην EURELECTRIC, του Συνδέσμου που εκπροσωπεί τα κοινά συμφέροντα της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τους συνδεδεμένους συνδέσμους και συνεργάτες του σε αρκετές άλλες ηπείρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v