Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Τα κλειδιά του deal στην Πολωνία

Με στόχο τη δυναμική επέκταση στην αγορά της Πολωνίας, η Eurobank βρίσκεται σε συζητήσεις με ξένες τράπεζες, όχι αποκλειστικά με την HSBC, για μετοχικό εταίρο στη θυγατρική Pol Bank.

Eurobank: Τα κλειδιά του deal στην Πολωνία
Με στόχο τη δυναμική, στρατηγικού χαρακτήρα, επέκταση των τραπεζικών εργασιών στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας, ο όμιλος της Eurobank βρίσκεται σε συζητήσεις με ξένες τράπεζες, όχι αποκλειστικά με την HSBC, προκειμένου ο επικείμενος μετοχικός εταίρος στην Pol Bank να βάλει κεφάλαια έτσι ώστε να επιτευχθεί η άμεση και γρήγορη ανάπτυξη.

Η φημολογία περί «κλεισμένου» deal με την HSBC ξεκίνησε όταν η Eurobank κατέθεσε στην Κεντρική Τράπεζα της Πολωνίας αίτηση για άδεια τραπεζικών εργασιών, για να μετατρέψει το δίκτυο των καταστημάτων της Pol Bank σε θυγατρική τράπεζα και εν συνεχεία να το επεκτείνει με 100 και πλέον καταστήματα.

Πηγές του ομίλου διευκρινίζουν ότι υπάρχουν συζητήσεις με ευρωπαϊκές τράπεζες, κυρίως γαλλικές (Credit Agricole κ.ά.) και η κατάληξη αυτών θα πάρει χρόνο... «Δεν είναι τίποτα κλεισμένο. Πόσο μάλλον με την HSBC. Στόχος είναι η σύναψη συνεργασίας με ξένη τράπεζα, η οποία θα μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της Pol Bank ενισχύοντας τη ρευστότητά της», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το μόνο βέβαιο, συνεχίζουν, είναι ότι η τράπεζα έχει αποφασίσει την περαιτέρω ενδυνάμωσή της στην πολωνική τραπεζική αγορά και η αδυναμία των ελληνικών τραπεζών να έχουν πρόσβαση σε άμεση και φθηνή ρευστότητα, λόγω της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας, απαιτεί τέτοιου χαρακτήρα κινήσεις και συνεργασίες.

Στο μεταξύ, αύριο ή το αργότερο μεθαύριο η διοίκηση της Eurobank θα ενημερώσει και επίσημα το επενδυτικό κοινό για τους στόχους και τη στρατηγική που επιδιώκει να ακολουθήσει στην Πολωνία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τον... συνεργάτη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v