Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Επενδύσεις 24 εκατ. ευρώ

Eπενδύσεις ύψους 13 εκατ. στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης και υλοποίηση επενδύσεων 11 εκατ. στη μονάδα της Νιγηρίας κυρίως για την αναβάθμιση του κλιβάνου στη Γουινέα και την αγορά νέου εξοπλισμού σχεδιάζει η Frigoglass.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Frigoglass: Επενδύσεις 24 εκατ. ευρώ
Την υλοποίηση επενδύσεων 24 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρήση προγραμματίζει η Frigoglass, στόχος της οποίας είναι η διεύρυνση της ηγετικής της θέσης και το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά μέσα από τη γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων της, τη διαφοροποίηση του πελατολογίου της και την επιδίωξη για αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της στις αναδυόμενες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 13 εκατ. ευρώ στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης, επενδύοντας κυρίως στη βελτίωση της λειτουργίας των εργοστασίων ICM και στην αύξηση της αποδοτικότητάς τους.

Παράλληλα, στον σχεδιασμό για την τρέχουσα χρήση είναι η υλοποίηση επενδύσεων 11 εκατ. ευρώ στη μονάδα της Νιγηρίας κυρίως για την αναβάθμιση του κλιβάνου στη Γουινέα καθώς και την αγορά νέου εξοπλισμού, με στόχους να εξασφαλιστεί υψηλότερο επίπεδο αυτοματισμού στην παραγωγική διαδικασία και να αναβαθμιστεί η ποιότητα των προϊόντων.

Την ίδια ώρα, η εταιρία συνεχίζει να εξετάζει πιθανές ευκαιρίες στην αγορά της ψύξης, σε τομείς τέτοιους όπου να αξιοποιούνται ενδεχόμενες συνέργιες με τον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης στον οποίο ειδικεύεται, με στόχο τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Παράλληλα, επικεντρώνεται στους πελάτες του κλάδου γαλακτοκομικών προϊόντων, αναπτύσσοντας περαιτέρω τη νέα σειρά εξειδικευμένων επαγγελματικών ψυγείων, όπως και στην ενίσχυση και βελτιστοποίηση της παραγωγικής και της λειτουργικής της δομής στην Ασία και στην Αφρική, όπου αναμένονται υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης στο μέλλον.

Σχέδια υπάρχουν και για τις ΗΠΑ, όπου η εταιρία στοχεύει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής της μονάδας της βόρειας Αμερικής και εστιάζει στη λειτουργική ενοποίηση με τη Frigoglass.

Τη φετινή χρονιά επικεντρώνεται και στη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών, μειώνοντας έτσι το καθαρό χρέος και ενδυναμώνοντας τον ισολογισμό, ενώ στους στόχους είναι η καλυτέρευση της κοστολογικής και προμηθευτικής βάσης στη βόρεια Αμερική.

Παράλληλα, η εταιρία επιδιώκει την περαιτέρω μείωση της φορολογικής της επιβάρυνσης στοχεύοντας σε μέσο πραγματικό φορολογικό συντελεστή κάτω του 25%.

Στους στόχους είναι η περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής δομής μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης και η μείωση του επιπέδου δανεισμού, ώστε να πλησιάσει το βέλτιστο σημείο όπου ο λόγος των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων προς το EBITDA ισούται με 2,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v