Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διανομή δωρεάν μετοχών από Alpha Leasing

Aύξηση κατά 10,6% στα κέρδη προ φόρων και 56,9% στο κύκλο εργασιών σημείωσε για το α΄τρίμηνο του 2002 η Alpha Leasing. Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει τη διανομή δωρεάν μετοχών.

Διανομή δωρεάν μετοχών από Alpha Leasing
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και τη διανομή δωρεάν μετοχών, αποφάσισε να προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί, στις 21 Μαϊου, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Leasing.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε τη λογιστική κατάσταση του πρώτου τριμήνου 2002, κατά το οποίο τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 10,6% φθάνοντας τα 4,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρία πραγματοποίησε νέες συμβάσεις ύψους 76,6 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 163% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2001, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 40,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 56,9%. Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 7,1% και διαμορφώθηκαν στα 1,1 εκατ. ευρώ.

Οι νέες συμβάσεις κατά το α΄τρίμηνο κατανεμήθηκαν σχεδόν ισομερώς μεταξύ κινητών και ακινήτων. Στο σύνολο του παγίου ενεργητικού σε αξίες κτήσης τα ακίνητα καταλαμβάνουν ποσοστό 29,1% και ο κινητός εξοπλισμός 70,9% αντιστοίχα. Η αξία κτήσης των εκμισθωμένων παγίων την 31η Μαρτίου 2002, ανέρχεται σε 685,5 εκατ. ευρώ και η αναπόσβεστη αξία σε 413 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Ιονικής Leasing αλλά και της συγκέντρωσης που παρατηρείται στον κλάδο μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, η Alpha Leasing, παραμένει η μεγαλύτερη του κλάδου εταιρία σε ενεργητικό, κύκλο εργασιών και ίδια κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v