Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αλώβητη” η Πειραιώς από τη ρύθμιση για πανωτόκια

Χωρίς τις γνωστές δυσμενέστατες επιδράσεις που θα έχουν για τις υπόλοιπες τράπεζες οι ρυθμίσεις για τα πανωτόκια αναμένεται να υποδεχθεί η Τράπεζα Πειραιώς τις κυβερνητικές εξαγγελίες, καθώς υπάρχει εγγύηση για την καθαρή θέση της ΕΤΒΑ, που προκύπτει από τη συμφωνία εξαγοράς που είχε συνάψει η Πειραιώς με το Δημόσιο.

”Αλώβητη” η Πειραιώς από τη ρύθμιση για πανωτόκια
Την ερχόμενη εβδομάδα λήγει, όπως φαίνεται, το θέμα των πανωτοκίων και οι επιπτώσεις από τις επιβαρύνσεις στον τραπεζικό χώρο θα ποικίλλουν ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης κάθε τράπεζας.

Ωστόσο, η μόνη τράπεζα που αναμένεται να μην έχει απώλειες από τις επικείμενες ρυθμίσεις είναι η Πειραιώς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του euro2day.gr, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να τηρήσει στο ακέραιο τη συμφωνία που καθόριζε τους όρους μεταβίβασης της ΕΤΒΑ (που έχει ενσωματωθεί εν τω μεταξύ στην Πειραιώς) και συνίστατο στην εγγύηση της καθαρής θέσης της τράπεζας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Δημόσιο θα απορροφήσει οποιαδήποτε επιβάρυνση προκύψει από τις ρυθμίσεις των πανωτοκίων, με τον όμιλο της Πειραιώς να παραμένει στο ”απυρόβλητο” χάρις στην ευλαβική τήρηση των όρων εξαγοράς της ΕΤΒΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v