Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fnac: Αποχωρεί από την ελληνική αγορά

Την απόφαση της να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά γνωστοποίησε στο προσωπικό της η διοίκηση της αλυσίδας Fnac.

Fnac: Αποχωρεί από την ελληνική αγορά
Την απόφαση της να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά γνωστοποίησε σύμφωνα με πληροφορίες χθες στο προσωπικό της η διοίκηση της αλυσίδας Fnac, η οποία ελέγχεται στην Ελλάδα από μεικτή εταιρία μεταξύ της μητρικής γαλλικής (51%)και του ομίλου Μαρινόπουλου (49%).

Ειδικότερα, η εταιρία μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και έχοντας δημιουργήσει τρία καταστήματα με πλέον πρόσφατο εκείνο στο Μοναστηράκι, αποφάσισε την απόσυρση της. Ηδη, έχει έρθει σε συμφωνία με την αλυσίδα Public για την ρευστοποίηση αποθεμάτων και την «παράδοση» των δύο καταστημάτων της στο The Mall ΑTHENS και στη Γλυφάδα στην ελληνικών συμφερόντων αλυσίδα.

Όσον αφορά το τρίτο κατάστημα στο Μοναστηράκι, το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις το Νοέμβριο του 2009 και αποτέλεσε επένδυση 3,5 εκατ.ευρώ αναμένεται να κλείσει χωρίς να έχει προβλεφθεί αλλαγή χρήσης ή μεταβίβασης τους.

Σημειώνεται ότι μόλις το Νοέμβριο η γαλλική διοίκηση της αλυσίδας, εκτιμούσε ότι σε βάθος τριετίας ή τετραετίας, όταν το εν λόγω κατάστημα θα έχει ωριμάσει εμπορικά, θα απέδιδε κύκλο εργασιών της τάξης των 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση τον περασμένο Νοέμβριο, και τα λεγόμενα του γενικού διευθυντή της Fnac Ελλάδος, κο Jacques Brault, μεσοπρόθεσμος στόχος ήταν η ανάπτυξη 8-10 καταστημάτων Fnac πανελλαδικά έως το τέλος του 2012, με συνολικές επενδύσεις της τάξης των 25 –30 εκατ. ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v