Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bennet: Αύξηση πωλήσεων 56% στο α΄ 6μηνο 2010

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε μια αγορά που διέρχεται περίοδο ανακατατάξεων παρουσιάζει η φαρμακευτική εταιρία Bennet, η οποία βρίσκεται ήδη ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες ομοειδείς επιχειρήσεις με δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Bennet: Αύξηση πωλήσεων 56% στο α΄ 6μηνο 2010
Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε μια αγορά που διέρχεται περίοδο ανακατατάξεων παρουσιάζει η αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρία Bennet, η οποία βρίσκεται ήδη ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες ομοειδείς επιχειρήσεις με δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τη διοίκηση της Bennet, στο α΄ εξάμηνο του 2010 και παρά τη δραστική μείωση των τιμών των φαρμάκων μέσω της μεταβατικής αγορανομικής διάταξης, η εταιρία παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 56% (βάσει στοιχείων IMS).

Η εταιρία, η οποία διακινεί αντίγραφα φάρμακα βασικών θεραπευτικών κατηγοριών (καρδιολογικά, αντιθρομβωτικά, φάρμακα για το κεντρικό νευρικό σύστημα κ.ά.) αλλά και πρωτότυπα, εκτιμά ότι οι ρυθμοί ανάπτυξής της θα επιταχυνθούν τα επόμενα χρόνια χάρη στα νέα φάρμακα που πρόκειται σταδιακά να λανσάρει στην εγχώρια αγορά αλλά και στη σταδιακή ανάπτυξη των εξαγωγών.

Η εταιρία αναμένεται να λανσάρει 2 νέα φάρμακα τον Σεπτέμβριο από τα οποία αναμένει σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων και προσάρτηση μεριδίων, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της έως το 2015 θα λανσάρει 2 - 3 νέα αντίγραφα φάρμακα.

Ειδικότερα, αναμένει κύκλο εργασιών άνω των 20 εκατ. ευρώ το 2010, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 25 εκατ. ευρώ το 2011 και στα 30 εκατ. ευρώ το 2012. Παράλληλα, αναμένει σημαντικά οφέλη από τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό, καθώς ήδη δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύοντας 4 ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες.

Ο τζίρος του εξωτερικού εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 3 εκατ. ευρώ το 2010 και θα αγγίξει τα 9 εκατ. ευρώ το 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Bennet.

H διοίκηση της επιχείρησης βρίσκεται σε επαφές για επέκταση στις χώρες Ρουμανία, Τουρκία, Ιράκ, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Κύπρο, Μάλτα, Ιορδανία και Λίβανο. Ήδη η εταιρία εξασφάλισε τη συνεργασία της Phadisco, της μεγαλύτερης κυπριακής φαρμακευτικής εταιρίας, της γερμανικής Στράικε για αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή, της επίσης γερμανικής Red Cross και της δανέζικης Staten, μέσω της οποίας έχει κλείσει συμφωνία με το Ιράν για προμήθεια εμβολίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v