Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον όμιλο Μυτιληναίου το 100% της Endesa Hellas

Η διοίκηση της Μυτιληναίος ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι νομικές διαδικασίες και ο όμιλος καθίσταται πλέον ο μοναδικός μέτοχος στην ΕNDESA Hellas.

Στον όμιλο Μυτιληναίου το 100% της Endesa Hellas
Η διοίκηση της Μυτιληναίος ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι νομικές διαδικασίες και ο όμιλος καθίσταται πλέον ο μοναδικός μέτοχος στην ΕNDESA Hellas.

Με την κίνηση αυτήν το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο του ομίλου ενισχύεται σημαντικά και αποκτά το απαιτούμενο κρίσιμο μέγεθος ώστε να επωφεληθεί τα μέγιστα από την πρόσφατη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και την έναρξη προμήθειας αερίου από εναλλακτικές πηγές (LNG).

Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο να αποτελέσει πόλο έλξης για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς παίκτες που θα θελήσουν να αποκτήσουν μερίδιο στην ελληνική αγορά ενέργειας.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε, ως είχε προκαθοριστεί, σε 140 εκατ. ευρώ και θα καταβάλλεται τμηματικά έως την 1η Ιουλίου 2012. Ταυτόχρονα, η ENEL GREEN POWER, θυγατρική της ENDESA S.A., εξαγόρασε 4 μονάδες ΑΠΕ του χαρτοφυλακίου της ΕNDESA HELLAS, συνολικής ισχύος 15 MW έναντι του τιμήματος των 20 εκατ. ευρώ.

Η απόκτηση του 100% της ΕNDESA HELLAS καθιστά τον όμιλο τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με ενεργειακό χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 1,2 GW από θερμικές μονάδες σε λειτουργία έως το 2011, καθώς και πάνω από 1.000 MW ΑΠΕ σε λειτουργία ή σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v