Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άβαξ: Στοχεύει στη διαχείριση απορριμμάτων

Σχέδιο αναβάθμισης της θυγατρικής εταιρίας Task J&P προκειμένου μέσω αυτής να εισέλθει στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων υλοποιεί ο όμιλος της J&P Άβαξ στο πλαίσιο της στρατηγικής για επέκταση των εργασιών του.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Άβαξ: Στοχεύει στη διαχείριση απορριμμάτων
Σχέδιο αναβάθμισης της θυγατρικής εταιρίας Task J&P προκειμένου μέσω αυτής να εισέλθει στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων υλοποιεί ο όμιλος της J&P Άβαξ στο πλαίσιο της στρατηγικής για επέκταση των εργασιών του σε δραστηριότητες με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται η πρόσφατη τοποθέτηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Task J&P του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν γενικός διευθυντής και εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Lamda Development.

Σημειώνεται ότι η εταιρία του ομίλου Λάτση είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον της για ενεργό δραστηριοποίηση στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και ήδη προωθούσε σχετικές συνεργασίες.

Η εταιρία Task J&P, η οποία αποτελεί κατά 100% θυγατρική της εισηγμένης κατασκευαστικής, αν και λειτουργεί εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια (ως εταιρία ακινήτων με την επωνυμία 3Τ μέχρι το 2008), ανέπτυξε ουσιαστικές δραστηριότητες τα τελευταία δύο χρόνια όταν μετεξελίχθηκε σε επιχείρηση συντήρησης - λειτουργίας κτιριακών εγκαταστάσεων (facility management).

Από τις πρώτες συμβάσεις που ανέλαβε ήταν ο καθαρισμός και η αποκομιδή απορριμμάτων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", ύψους 17,5 εκατ. ευρώ και διάρκειας τεσσάρων ετών. Επιδίωξη της θυγατρικής της J&P Άβαξ είναι να λάβει μέρος σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων που θα ανατεθούν το επόμενο διάστημα, συνεργαζόμενη πιθανότατα με εξειδικευμένους οίκους.

Εκτός της διαχείρισης απορριμμάτων, στους στόχους της J&P Άβαξ περιλαμβάνεται και η επέκταση στον τομέα της ενέργειας, αν και έχει καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές της (τους ομίλους ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ).

Έτσι, πριν από μερικούς μήνες προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τον ιταλικό οίκο Sorgenia, συμμετέχοντας με αυτόν στην κοινή εταιρία Volterra. Η εν λόγω θυγατρική θα δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στην εμπορία ηλεκτρικού και στην κατασκευή σταθμών ηλεκτροπαραγωγής εντός και εκτός Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v