Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Εξαγοράζει brand name στην Πολωνία

Τη στρατηγική επιλογή ενδυνάμωσης της παρουσίας του στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης υποστηρίζει ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος κατέληξε στην εξαγορά εταιρίας καλλυντικών με αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα στην αγορά της Πολωνίας.

Σαράντης: Εξαγοράζει brand name στην Πολωνία
Τη στρατηγική επιλογή ενδυνάμωσης της παρουσίας του στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης υποστηρίζει ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε στην εξαγορά εταιρίας καλλυντικών με αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα στην αγορά της Πολωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος έχει προυπολογίσει να διαθέσει συνολικά 30-35 εκατ. ευρώ για εξαγορές εταιριών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπου διατηρεί θυγατρικές και ευρύ εμπορικό δίκτυο, εφόσον τα εταιρικά χαρακτηριστικά αλλά και οι αποτιμήσεις των εταιριών-στόχων κριθούν ικανοποιητικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φορέας της συγκεκριμένης εξαγοράς είναι η Πολωνική θυγατρική του ομίλου ενώ το τίμημα θα εξυπηρετηθεί με ίδια κεφάλαια. Η υπό εξαγορά εταιρία φέρεται να έχει ικανοποιητική λειτουργική κερδοφορία αλλά και προοπτική ανάπτυξης των πωλήσεων της. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι οι συνέργιες με την διοικητική δομή και το εμπορικό δίκτυο της Σαράντης θα μπορούσαν να αποδώσουν έως και τριπλάσιο τζίρο από τον υφιστάμενο για το υπό εξαγορά brand καλλυντικών.

Μέρισμα 0,01 ευρώ

Εξάλλου η ετήσια τακτική γ.σ. των μετόχων της Σαράντης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες ενέκρινε τη διανομή του ελάχιστου δυνατού μερίσματος (0,01 ευρώ ανά μετοχή), καθώς η αρχική πρόταση για τη μη διανομή μερίσματος δύσκολα θα συγκέντρωνε την απαραίτητη απαρτία του 75%.

Ετσι, ο όμιλος επέλεξε τη διανομή μερίσματος στο κατώτερο επίπεδο που ορίζει ο νόμος ενώ ταυτόχρονα επέλεξε να διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη χρήσης 2009 για την αγορά ιδίων μετοχών.

Ειδικότερα, η γ.σ. ενέκρινε την αγορά ποσοστού 4,2 % του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης στο προσεχές διάστημα 24 μηνών με κατώτατη τιμή αγοράς το 1,54 ευρώ (δηλαδή την ονομαστική αξία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v