ΟΛΠ: "Πάγωμα" τιμολογίων έως την 1η/10

«Πάγωμα» όλων των τιμολογίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τρεις ακόμα μήνες (μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2010) αποφάσισε το Δ.Σ. του Οργανισμού κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

ΟΛΠ: Πάγωμα τιμολογίων έως την 1η/10
«Πάγωμα» όλων των τιμολογίων του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τρεις ακόμα μήνες (μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2010) αποφάσισε το Δ.Σ. του Οργανισμού κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Όπως είναι γνωστό το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. με προγενέστερη Απόφασή του είχε διατηρήσει τα τιμολόγιά του για την περίοδο 01.01.2010 έως 01.07.2010 στα επίπεδα του 2009.

Το «πάγωμα» των τιμολογίων αφορά τα τιμολόγια των εργασιών φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, των τροχοφόρων (car terminal), των επιβατηγών πλοίων και της κρουαζιέρας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης «η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην εμπορική κίνηση και τη ναυτιλιακή αγορά, η έναρξη λειτουργίας του νέου Προβλήτα Ι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και η εν εξελίξει τουριστική περίοδος, μας επιβάλλουν για λόγους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να παρασταθούμε για ένα ακόμα τρίμηνο στους πελάτες και τους χρήστες των υπηρεσιών του λιμανιού, διατηρώντας σταθερά τα τιμολόγια μας. Ο ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος προχωράει σε νέα ολοκληρωμένα συστήματα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, θα εξοικονομήσει πόρους από άλλες πηγές και κυρίως από τη μείωση των λειτουργικών του δαπανών».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ο.Λ.Π. υπό την προεδρία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη, εγκρίθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2009 και την έκθεση ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Το ελληνικό δημόσιο το οποίο είναι ο κύριος μέτοχος του Ο.Λ.Π.  (74,1%) εκπροσώπησε ο καθηγητής και Γενικός Γραμματέας Ναυτιλιακής Πολιτικής κ. Γιώργος Βλάχος.

Μιλώντας προς τους μετόχους της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης υπογράμμισε την αισιοδοξία του Διοικητικού Συμβουλίου για μια χρονιά ανάκαμψης και κερδοφορίας για το 2010, αισιοδοξία η οποία εδράζεται:

• στα θετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2010
• στο επενδυτικό πρόγραμμα 2010 – 2014
• στη μείωση των θέσεων εργασίας και των αμοιβών
• στον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων
• στη νέα δομή και λειτουργία του Οργανισμού
• στη λειτουργία του νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων και την πρόσκτηση νέας πελατείας
• στην αναδιάρθρωση λειτουργίας του car terminal
• στις συνέργειες μέσα από τη νέα διάρθρωση του λιμενικού συστήματος της χώρας
• στη θέσπιση νέου κανονιστικού και τιμολογιακού πλαισίου
• στη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος στον χώρο των ναυτιλιακών μεταφορών

Σημειώνεται ότι το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων το α’ τρίμηνο 2010 ανήλθε σε +3,64 εκ. ευρώ έναντι κερδών +1,89 εκ. ευρώ και τα χρηματικά διαθέσιμα σε 52 εκ. έναντι 31 της αντίστοιχης περιόδου του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v