Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: Αναχρηματοδότηση δανεισμού

«Η τριπλή συγχώνευση θα ενισχύσει την κατανόηση του ομίλου και την αποτύπωση των μεγεθών του και θα θωρακίσει τη δραστηριότητά μας» δήλωσε η διοίκηση του oμίλου της Folli κατά τη ΓΣ.

Folli: Αναχρηματοδότηση δανεισμού
«Η τριπλή συγχώνευση αφενός θα ενισχύσει την κατανόηση του ομίλου και την αποτύπωση των μεγεθών του και αφετέρου θα θωρακίσει τη δραστηριότητά μας ενόψει των κρίσιμων ετών που έχουμε μπροστά μας» δήλωσε η διοίκηση του oμίλου της Folli κατά τη διάρκεια των ΓΣ των υπό συγχώνευση εταιριών ΚΑΕ, Elmec, Folli.

Στο πλαίσιο των ΓΣ γνωστοποιήθηκε ότι ήδη υπογράφηκε σχετική σύμβαση αναχρηματοδότησης δανεισμού για την Folli Follie.

Ωστόσο υπογραμμίστηκε πως υπό το πρίσμα της επικείμενης συγχώνευσης η οποία τυπικά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς εξάμηνου οι σχέσεις του ομίλου με τους πιστωτές του θα επαναδιαπραγματευθεί δεδομένης της νέας εταιρικής μορφής.

Αναφορικά με τα τυπικά των συνελεύσεων Elmec και ΚΑΕ αποφάσισαν τη μη διανομή μερίσματος, ενώ αντιθέτως η Folli Follie θα διανείμει μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Επιπλέον η ΚΑΕ αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό 10% και σε εύρος τιμής 3-17 ευρώ για το προσεχές 12μήνο, καθώς και η Fοlli Follie αποφάσισε επαναγορά ιδίων μετοχών ποσοστού 10% σε έυρος τιμής από 5 – 30 ευρώ εντός 12μήνου.

Προοπτικές ανάπτυξης

Πέραν της υλοποίησης της τριπλής συγχώνευσης και παρά την κρίση που μαστίζει την εσωτερική αγορά αλλά και ταλανίζει και τη διεθνή αγορά ο όμιλος εκτιμά πως υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τις δραστηριότητες του ομίλου στο προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα η διοίκηση του ομίλου ανάφερε ότι η ΚΑΕ θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω ενόψει της ιδιωτικοποίησης αερολιμένων.

Η Elmec θα χρησιμοποιήσει τις εμπορικές πλατφόρμες σε Ασία και Ευρώπη και η Folli θα αναπτυχθεί περαιτέρω στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v