Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Ο Π. Βουρλούμης παραμένει πρόεδρος και CEO

Ο κ. Παναγής Βουρλούμης παραμένει πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος στη διοίκηση του ΟΤΕ. Οι κ. Στάθης Ανέστης, Nικόλαος Καραμούζης, Μιχάλης Μπλέτσας, Δημήτρης Τζουγανάτος και Βασίλης Φουρλής τα νέα μέλη.

OTE: Ο Π. Βουρλούμης παραμένει πρόεδρος και CEO
Ο κ. Παναγής Βουρλούμης παραμένει πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος στη διοίκηση του ΟΤΕ. Οι κ. Στάθης Ανέστης, Nικόλαος Καραμούζης, Μιχάλης Μπλέτσας, Δημήτρης Τζουγανάτος και Βασίλης Φουρλής τα νέα μέλη.

Αναλυτικά, από τον ΟΤΕ ανακοινώνεται ότι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, και σε συνέχεια της υποβολής παραίτησης εκ μέρους των μελών του, των κ. Ι. Αϊβάζη, Χ. Δημητρίου, Λ. Ευαγγελίδη, Κ. Μίχαλου και Ι. Μπενόπουλου, αποφάσισε και εξέλεξε πέντε νέα μέλη, τους κ. Στάθη Ανέστη, Nικόλαο Καραμούζη, Μιχάλη Μπλέτσα, Δημήτρη Τζουγανάτο και Βασίλη Φουρλή, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων, για το υπόλοιπο της θητείας εκάστου αυτών, που είναι μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του 2012, για όλα τα μέλη.

Επίσης το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα ως εξής:

Παναγής Βουρλούμης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος - εκτελεστικό μέλος.
Δημήτρης Τζουγανάτος, αντιπρόεδρος - ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
Kevin Copp, εκτελεστικό μέλος.
Guido Kerkoff, μη εκτελεστικό μέλος.
Rainer Rathgeber, μη εκτελεστικό μέλος.
Στάθης Ανέστης, μη εκτελεστικό μέλος.
Nικόλαος Καραμούζης, μη εκτελεστικό μέλος.
Μιχάλης Μπλέτσας, ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος.
Παναγιώτης Ταμπούρλος, ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος.
Βασίλης Φουρλής, ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος.

Bιογραφικά

Στάθης Ανέστης

Γεννήθηκε το 1952 και είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. Προσλήφθηκε στον ΟΤΕ το 1979, ως Τεχνικός Τηλεπικοινωνιών. Εργάστηκε στα Τηλεπικοινωνιακά συστήματα κατασκευών υπεραστικών & διεθνών επικοινωνιών. Διατέλεσε γεν. γραμματέας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) παίρνοντας μέρος σε δεκάδες επιτροπές επεξεργασίας συστημάτων Οργάνωσης, Λειτουργίας, Κρίσης & Αξιολόγησης Προσωπικού, Ανθρώπινων πόρων κ.λπ. Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων συμμετείχε στην ΟΚΕ Βρυξελλών (Ομάδα Τηλεπικοινωνιών) και στην Παγκόσμια Ένωση Εργαζομένων Ταχυδρομείων & Τηλεπικοινωνιών από την οποία ορίστηκε υπεύθυνος νοτιοανατολικής Ευρώπης. Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΤΕplus, καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΔΕΚΤ ΟΤΕ. Από το 2002 έως το 2004 διατέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ. Από το 2006 είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Προεδρείου της ΓΣΕΕ ως αναπληρωτής γεν. γραμματέας και γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων. Ως εκπρόσωπος των κοινωνικών φορέων είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων.

Νικόλαος Καραμούζης

Ο κ. Καραμούζης γεννήθηκε το 1952 και διαθέτει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης από το American University, ΗΠΑ και Ph.D. σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής και Διεθνών Οικονομικών από το Pennsylvania State University, ΗΠΑ. Από το 1988 έως το 1993 διετέλεσε υποδιευθυντής αλλά και διευθυντής συναλλάγματος της Τραπέζης της Ελλάδος. Ήταν επίσης, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τραπέζης της Ελλάδος. Από το 1993 έως το 1995 διετέλεσε υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ και από το 1995 έως το 1999 υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank EFG, πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank EFG Cyprus Ltd. (Κύπρος) και EFG Istanbul Holdings A.S. (Τουρκία). Επίσης, είναι αντιπρόεδρος Δ.Σ. των θυγατρικών Eurobank EFG Υπηρεσίες Ακινήτων Α.Ε., EFG Istanbul Securities S.A. και Eurobank Tekfen A.S. (Τουρκία), καθώς και μέλος Δ.Σ. των θυγατρικών EFG Hellas PLC (Αγγλία), EFG Hellas Funding Ltd., EFG Hellas (Cayman Islands) Ltd., EFG Private Bank Luxembourg S.A., EFG Holding (Luxembourg) S.A. (Λουξεμβούργο). Είναι πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρίας Global Fund Management ΑΕΠΕΥ, μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και της Global Finance A.E. Ακόμα, είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγορών και Κεφαλαίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Τέλος, ο κ. Καραμούζης είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής.

Μιχάλης Μπλέτσας

Ο κ. Μπλέτσας είναι ερευνητής και διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ όπου και εργάζεται από το 1996. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της προσπάθειας "Ένα Laptop Ανά Παιδί" (OLPC) όπου και είχε κεντρική συνεισφορά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του πρωτοπόρου φορητού υπολογιστή "ΧΟ", καθώς και της συνδεσιμότητάς του στο Διαδίκτυο. Ήταν συνιδρυτής της Velti A.E., μιας πολύ επιτυχημένης εταιρίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης στην κινητή τηλεφωνία και έχει πολυποίκιλη συμβουλευτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Έχει υλοποιήσει δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης βασισμένα σε τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πρώτες δοκιμαστικές πλατφόρμες ADSL και διαφόρων ασυρμάτων τεχνολογιών. Ο κ. Μπλέτσας έχει δώσει πολλές κεντρικές ομιλίες σε διεθνή συνέδρια και έχει εκτεταμένη κοινωφελή δραστηριότητα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και κάτοχος MSc Μηχανικού Η/Υ από το Boston University.

Δημήτρης Τζουγανάτος

Ο κ. Τζουγανάτος, δικηγόρος παρ' Aρείω Πάγω, γεννήθηκε το 1953 και είναι καθηγητής νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Eberhard-Karls του Tubingen και επίσης διαθέτει LL.M. από τη Νομική Σχολή τoυ Πανεπιστήμιου του Michigan. Από τον Δεκέμβριο 1988 μέχρι τον Ιούνιο 2000 εργάστηκε ως δικηγόρος και από τον Οκτώβριο του 2003 μέχρι τον Ιούλιο 2004 ως νομικός σύμβουλος - γενικός διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου ΟΤΕ. Από τον Ιούλιο 2004 μέχρι τον Ιούνιο 2006 διετέλεσε ειδικός νομικός σύμβουλος - γενικός διευθυντής Ρυθμιστικών Θεμάτων ΟΤΕ. Από το 1995 μέχρι το 1999 διετέλεσε μέλος και από τον Ιούνιο 2000 έως τον Οκτώβριο 2003 πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Από τον Ιούλιο 2006 μέχρι τον Ιανουάριο 2008 ήταν νομικός σύμβουλος της EFG Eurobank.

Βασίλης Φουρλής

Ο κ. Φουρλής γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Masters Degree in Economic Development and Regional Planning από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ΗΠΑ/Berkeley και Masters Degree in International Business από το Πανεπιστήμιο της Boστώνης/Bρυξέλλες. Είναι πρόεδρος της εταιρίας Fourlis A.E. Συμμετοχών, καθώς και της House Market A.E. (IKEA). Επίσης είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Τράπεζας Πειραιώς, της Τιτάν Α.Ε. και της Frigoglass A.E.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v