Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην πράσινη ενέργεια επεκτείνεται ο ΟΤΕ

Τη δραστηριότητά του σε δύο κρίσιμους τομείς, στη συνδρομητική τηλεόραση και στην παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, προτίθεται να επεκτείνει ο ΟΤΕ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Στην πράσινη ενέργεια επεκτείνεται ο ΟΤΕ
Τη δραστηριότητά του σε δύο κρίσιμους τομείς, στη συνδρομητική τηλεόραση και στην παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, προτίθεται να επεκτείνει ο ΟΤΕ.

Η τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας προκειμένου αυτή να δραστηριοποιηθεί στους δύο νέους τομείς πρόκειται να συζητηθεί στην επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, καθώς στη συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας δεν συζητήθηκε λόγω έλλειψης αυξημένης απαρτίας που απαιτείται για την αλλαγή καταστατικού.

Η δραστηριοποίηση του ΟΤΕ στον τομέα της ενέργειας αναμένεται ότι σε πρώτη φάση θα γίνει με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα κτίρια του Οργανισμού.

Αρχικά οι δραστηριότητες του ΟΤΕ στην παραγωγή ενέργειας θα αφορούν στην κάλυψη των ίδιων ενεργειακών αναγκών του Οργανισμού. Μακροπρόθεσμα όμως δεν αποκλείεται, εφόσον βέβαια υπάρξει πλεόνασμα, να προχωρήσει και σε εμπορική εκμετάλλευση της δραστηριότητας αυτής.

Σε ό,τι αφορά τις συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης, ο ΟΤΕ εναρμονίζει το καταστατικό του με βάση την άδεια που απέκτησε πέρυσι από τη θυγατρική του εταιρία HellasSat.

Οι εξελίξεις στο θέμα αυτό αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και το μόνο βέβαιο είναι ότι τους επόμενους μήνες θα ενταθεί η μάχη της συνδρομητικής τηλεόρασης. Η υφιστάμενη διοίκηση του ΟΤΕ διά στόματος του κ. Βουρλούμη έχει πολλές φορές τονίσει ότι ο Οργανισμός πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της υπηρεσίας, εκτιμώντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης καθώς ο ΟΤΕ υπολείπεται αισθητά έναντι της ανταγωνίστριας εταιρίας.

Την ίδια ώρα, το αντίπαλο στρατόπεδο της Nova από τα τέλη Αυγούστου ξεκινά την παροχή υπηρεσιών High Definition.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v