Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interinvest: «Ψάχνει» για ευκαιρίες στο ταμπλό

Πολύ καλύτερη πορεία από αυτήν του Γενικού Δείκτη σημείωσε η Interinvest κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς -σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Τσαγκαράκη- "ακολουθήσαμε αμυντική τακτική σε σχέση με τις μετοχές".

Interinvest: «Ψάχνει» για ευκαιρίες στο ταμπλό
Πολύ καλύτερη πορεία από αυτήν του Γενικού Δείκτη σημείωσε η Interinvest κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς -σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρίας κ. Στέλιο Τσαγκαράκη- «ακολουθήσαμε αμυντική τακτική σε σχέση με τις μετοχές, διατηρώντας τες σε πολύ χαμηλό ποσοστό επί του συνόλου του χαρτοφυλακίου».

Η Interinvest είχε περιορίσει ήδη από το 2008 τη θέση της σε μετοχές στο 25%. Το ποσοστό αυτό πέρυσι διαμορφώθηκε γύρω στο 35% μετά και την ανάκαμψη των τιμών, ενώ σήμερα έχει περιοριστεί στο 17%, όπου το 8% είναι τοποθετημένο στο Χ.Α. και το 9% στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, με βάση την τρέχουσα διάρθρωση του χαρτοφυλακίου, το 61% του χαρτοφυλακίου της Interinvest βρίσκεται με τη μορφή μετρητών, το 22% σε ομόλογα, το 9% σε ξένες μετοχές και το 9% σε ελληνικές μετοχές.

Σε ό,τι αφορά τώρα την πολιτική που πρόκειται η εισηγμένη να ακολουθήσει στο μέλλον, λάβαμε σε σχετικό μας ερώτημα την παρακάτω απάντηση:

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Έχουμε δει τις κεφαλαιοποιήσεις να έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα, λόγω της αδιαφορίας των ξένων επενδυτών. Βλέπουμε την εγχώρια αγορά να σταθεροποιείται και μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ή και δωδεκάμηνο, θα ψάξουμε για κάποιες ευκαιρίες, συνεκτιμώντας και την κατάσταση στο εξωτερικό. Σημαντικό πλεονέκτημά μας είναι ότι διαθέτουμε πολύ μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου μας σε μετρητά».

Η πρόταση της διοίκησης για επιστροφή κεφαλαίου 0,05 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους θα συζητηθεί στην επαναληπτική γενική συνέλευση της 5ης Ιουλίου, καθώς στη χθεσινή γενική συνέλευση δεν υπήρχε η ελάχιστη απαιτούμενη απαρτία των 2/3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v