Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: «Βλέπει» εξαγορά στη Δ. Ευρώπη

«Το θέμα της εξαγοράς εταιρίας στη δυτική Ευρώπη έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε πιο δυναμικά φέτος σε σχέση με πέρυσι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Profile, κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος.

Profile: «Βλέπει» εξαγορά στη Δ. Ευρώπη
«Το θέμα της εξαγοράς εταιρίας στη δυτική Ευρώπη έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε πιο δυναμικά φέτος σε σχέση με πέρυσι. Εξάλλου, έχουμε κάνει εξαγορές στο παρελθόν και διαθέτουμε την απαιτούμενη τεχνογνωσία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Profile κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος, κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας, απαντώντας σε ερώτημα του Euro2day.gr.

Άλλωστε, οι μέτοχοι της εισηγμένης εταιρίας ψήφισαν χθες, έτσι ώστε τόσο οι υπάρχουσες 374.797 ίδιες μετοχές όσο και εκείνες που ενδεχομένως θα αποκτηθούν μέσα στην επόμενη διετία (έως 1.000.000 με εύρος τιμής από 0,40 έως 4 ευρώ) να μπορούν να διατεθούν ως μέσο απόκτησης άλλων εταιριών.

Πέραν αυτών, ο όμιλος Profile κινείται φέτος σε δύο βασικούς άξονες:

Πρώτον, στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στο εξωτερικό, έτσι ώστε σε κάποια χρόνια από το 20% - 25% του συνολικού κύκλου εργασιών να φτάσει να αποτελεί ακόμη και το 50%.

Και δεύτερον, στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, μετά και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που έλαβε χώρα πέρυσι. Πέραν αυτού, όμως, αποφασίστηκαν και ήδη «τρέχουν» σημαντικές περικοπές στις αμοιβές του υψηλόβαθμου προσωπικού, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις. Για το 2010, οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου μειώθηκαν κατά 15% - 20%.

«Θα ωφεληθούν οι ισχυροί»

Σε ό,τι αφορά την πορεία της εγχώριας αγοράς, ο κ. Στασινόπουλος τη χαρακτήρισε μεν δύσκολη, αλλά άφησε να διαφανούν και κάποια σημεία συγκρατημένης αισιοδοξίας:

«Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η ψυχολογία θα βελτιωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ξεκολλήσουν και να υλοποιηθούν έργα που ήδη υπάρχουν. Αν και η περίοδος είναι δύσκολη, οι υγιείς εταιρίες που διαθέτουν ισχυρή ρευστότητα θα είναι αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο διάστημα. Και σ’ αυτές τις εταιρίες ανήκει και η Profile», συμπλήρωσε ο κ. Στασινόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v