Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Κατά 22,7 εκατ. ευρώ λιγότερα τα κέρδη 2003

Κατά 22,7 εκατ. ευρώ λιγότερα ήταν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ για το 2003, σύμφωνα με τα αναλυτικά ετήσια αποτελέσματα του προηγούμενου έτους που υπέβαλε ο Οργανισμός στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η προς τα κάτω αναθεώρηση αποδίδεται στην διαγραφή των παγίων της Cosmorom. Πως σχολιάζουν Εθνική, Marfin, Π&Κ και Eurobank Sec.

ΟΤΕ: Κατά 22,7 εκατ. ευρώ λιγότερα τα κέρδη 2003
Τα αναλυτικά μεγέθη του 2003, αναθεωρημένα προς τα κάτω, κατέθεσε ο ΟΤΕ στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) σύμφωνα με τα πρωινά reports (16/07/2004) των Εθνική, Marfin, Π&Κ και Eurobank.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ παρουσίασε λιγότερα καθαρά κέρδη κατά 22,7 εκατ. ευρώ, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 411 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της διαγραφής των παγίων ύψους 60 εκατ. ευρώ της Cosmorom και της επιρροής αυτού στα μεγέθη της RomTelecom, η οποία ανακοίνωσε κατά 12,9 εκατ. ευρώ λιγότερα κέρδη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού παρουσιάστηκαν στην SEC στα 411 εκατ. ευρώ, έναντι 433 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική συμπληρώνει πως ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι εξετάζει όλες τις πιθανότητες όσον αφορά στην Cosmorom, σημειώνοντας παράλληλα πως θα προχωρήσει σε επίλυση του θέματος στο άμεσο μέλλον, ενώ επεσήμανε πως δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στις υποχρεώσεις που βαρύνουν την ρουμανική εταιρία κινητής.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis αναφέρει πως η κίνηση του ΟΤΕ, αναφορικά με τη διαγραφή παγίων της Cosmorom, ήταν αναμενόμενη και πως είχε επισημανθεί στις δυο τελευταίες ενημερώσεις του Οργανισμού προς τους αναλυτές και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να αποτελέσει έκπληξη για την αγορά.

Η ίδια χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο ΟΤΕ βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης σεναρίων που αφορούν την Cosmorom.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως ενδέχεται να δημιουργήσουν διακυμάνσεις στη μετοχή του Οργανισμού σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Σύμφωνα με την Eurobank Securities, μετά τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΟΤΕ η τιμή της μετοχής του Οργανισμού διαπραγματεύεται 12 φορές τα κέρδη του 2003 και 13,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 (ανάλογα με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις).

Η Eurobank Securities καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για τον Οργανισμό σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αν και όπως τονίζει, είναι περισσότερο αισιόδοξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ως αποτέλεσμα της προοπτικής αναδιάρθρωσης του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v