ΟΛΠ: Αναπαλαιώνει το "Μώλο Κράκαρη"

Μια ακόμα πρωτοβουλία επενδυτικού χαρακτήρα ανέλαβε ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., η οποία παράλληλα αναβαθμίζει αισθητικά το Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά

ΟΛΠ: Αναπαλαιώνει το Μώλο Κράκαρη
Μια ακόμα πρωτοβουλία επενδυτικού χαρακτήρα ανέλαβε ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., η οποία παράλληλα αναβαθμίζει αισθητικά το Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως εισηγήθηκε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης στο Δ.Σ. του Οργανισμού, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. προχωράει στην Αναπαλαίωση και Αξιοποίηση της υπερκατασκευής του «Μώλου Κράκαρη», που βρίσκεται στο λιμενοβραχίονα της αριστερής εισόδου του Κεντρικού Λιμένα Πειραιώς. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε προωθηθεί επίσης στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ 2002 – 2005 και είχε εγκαταλειφθεί μετά το 2004.

Η υπερκατασκευή αυτή, η οποία βρίσκεται επί του λιμενοβραχίονα, αποτελεί τμήμα της βιομηχανικής εγκατάστασης του παλαιού Εργοστασίου Λιπασμάτων και η απόφαση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. είναι ότι πρέπει να διασωθεί ως Μνημείο της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης του Πειραιά.

Με δεδομένο ότι σήμερα οι παρακείμενες περιοχές Βασιλειάδη και λιμενοβιομηχανική περιοχή Δραπετσώνας αναβαθμίζονται, η ανακατασκευή και αξιοποίηση του χώρου γίνεται εξαιρετικά ελκυστική. Το έργο ανακατασκευής θα επαναπροκηρυχθεί, η δε παραχώρηση του θα γίνει με το σύστημα μελέτη, κατασκευή, αυτοχρηματοδότηση.

Το έργο εντάσσεται στο υποπρόγραμμα «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά» του επενδυτικού προγράμματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. 2010 – 2014, αφού στον ανακατασκευασμένο χώρο πρόκειται να ενταχθούν δράσεις πολιτιστικές, εστίασης και αναψυχής.

Με την απόφαση αυτή, ένας ακόμα ιστορικός χώρος του Πειραιά διασώζεται, αναδεικνύεται και προσφέρεται στην Πόλη του Πειραιά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v