Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Γκρίνια από τους μετόχους για μέρισμα

Αντιμέτωπο με την γκρίνια των μετόχων για το μειωμένο μέρισμα αλλά και για την χαμηλή τιμή της μετοχής βρίσκεται αυτήν την ώρα η διοίκηση της εταιρίας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Γκρίνια από τους μετόχους για μέρισμα
Αντιμέτωπη με την γκρίνια των μετόχων για το μειωμένο μέρισμα αλλά και για την χαμηλή τιμή της μετοχής, βρέθηκε η διοίκηση της εταιρίας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Οι μέτοχοι λαμβάνοντας τον λόγο ύψωσαν τους τόνους για την πρόταση να διανεμηθεί μέρισμα μόλις 0,19 ευρώ ανά μετοχή ενώ δεν έλειψε και η γκρίνια για την πολύ χαμηλή τιμή της μετοχής που κινείται στα επίπεδα των 6 ευρώ, όπως ανέφεραν.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Βουρλούμης, απευθυνόμενος στους μετόχους για το 9ο θέμα της ατζέντας της γενικής συνέλευσης που αφορά στην έγκριση για σύναψη δανείου από το όμιλο της Deutche Telecom με ευνοϊκούς όρους, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ο OTE δεν έχει ανάγκη να δανειστεί αλλά δημιουργεί ένα πλαίσιο που θα του επιτρέψει να το κάνει με καλύτερους όρους το 2011, όπως εκτίμησε ο ίδιος, όταν και θα χρειαστεί να αναχρηματοδοτηθούν ομόλογα ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του δημοσίου ζητήθηκε οι όποιες αμοιβές για τα μέλη του ΔΣ εγκριθούν να μειωθούν κατά 10% στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιστολή των δαπανών γενικότερα.

Επιπλέον στην επιβολή της έκτακτης εισφοράς από το δημόσιο η οποία τείνει να γίνει μόνιμη όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, απέδωσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης, το μειωμένο μέρισμα που θα διανείμει φέτος ο ΟΤΕ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το μέρισμα 0,19 ευρώ που δίνει η εταιρία είναι αυτό που επιβάλλει η νομοθεσία η οποία ορίζει ότι το 1/3 των κερδών θα πρέπει να διανεμηθεί τους μετόχους.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ αναφερόμενος στην χαμηλή χρηματιστηριακή αποτίμηση του ΟΤΕ τόνισε ότι είναι τερατώδες να κάνει ο ΟΤΕ, 3 δισ. όταν από μόνη της η Cosmote έχει πολλαπλάσια αξία.

Αναφερόμενος στην έγκριση για σύναψη δανείου από τον όμιλο της Deutche Telecom και την κριτική που άσκησαν οι μέτοχοι για το θέμα αυτό ο κ. Βουρλούμης είπε ότι το δάνειο δε θα δημιουργήσει περισσότερες εξαρτήσεις από αυτές που ήδη έχουν δημιουργηθεί με την συμφωνία που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος με την γερμανική εταιρία.

Τα θέματα της ΓΣ εγκρίθηκαν με εξαίρεση το θέμα 8 που αφορά τη διεύρυνση σκοπού της εταιρίας το οποίο απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία και το θέμα 7 το οποίο δεν εγκρίθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v