Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Πως σχολιάζει την παραπομπή Βουρλούμη

Η παραπομπή των Π. Βουρλούμη και Γ. Ιωαννίδη δικαιώνει την άποψη της Ομοσπονδίας για ανυπαρξία διαφανών διαδικασιών σε ζητήματα προμηθειών και χρηστής διαχείρισης των χρημάτων της Επιχείρησης, τονίζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Πως σχολιάζει την παραπομπή Βουρλούμη
Η παραπομπή των Π. Βουρλούμη και Γ. Ιωαννίδη δικαιώνει την άποψη της Ομοσπονδίας για ανυπαρξία διαφανών διαδικασιών σε ζητήματα προμηθειών και χρηστής διαχείρισης των χρημάτων της Επιχείρησης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο ΟΤΕ, επί σειρά ετών, είναι «πρωταγωνιστής» σκανδάλων με ευθύνη των Διοικήσεών του και των Πολιτικών του Προϊσταμένων.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα του χώρου διαχρονικά καταγγέλλει την ανυπαρξία διαφανών διαδικασιών σε ζητήματα προμηθειών και χρηστής διαχείρισης των χρημάτων της Επιχείρησης.

Η παραπομπή, ύστερα από πέντε χρόνια, του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου ΟΤΕ Π. Βουρλούμη και του Δ/ντος Συμβούλου της Rometelekom Γ. Ιωαννίδη, να δικαστούν για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ΟΤΕ, για τη γνωστή υπόθεση της τεχνικής υποστήριξης από τις εταιρείες SIEMENS, Intracom, ANΚO, δικαιώνει την άποψή μας».

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «η OMΕ-ΟΤΕ προσδοκά η παραπομπή αυτή, να είναι η αρχή για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση όλων των υποθέσεων που ταλάνισαν και ταλανίζουν την Επιχείρηση (προγραμματικές συμφωνίες, προμήθειες, διεθνείς επενδύσεις Armentel, Romtelecom, AMC, CHA κ.οκ. εξαγορές ή πωλήσεις θυγατρικών Γερμανός, Infote κ.λ.π.), αναλαμβάνοντας επιτέλους το Δημόσιο τις ευθύνες του για την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

΄Οσον αφορά τη σπουδή έκτακτης σύγκλισης του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΤΕ, προκειμένου να παρασχεθεί στήριξη στους κατηγορούμενους, αποτελεί πράξη ακραίας σκοπιμότητας που προσβάλλει το κύρος της Επιχείρησης και το ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v