Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ζητά κεντρική εποπτεία για νέα παιχνίδια

Τη θέση του για την επερχόμενη άδεια ιντερνετικού στοιχήματος, καθώς και τα ενδεχόμενα παιχνίδια του βιντεολότο, ανακοίνωσε στη σημερινή Γ.Σ. του ΟΠΑΠ η διοίκηση του οργανισμού.

ΟΠΑΠ: Ζητά κεντρική εποπτεία για νέα παιχνίδια
Τη θέση του για την επερχόμενη άδεια ιντερνετικού στοιχήματος, καθώς και τα ενδεχόμενα παιχνίδια του βιντεολότο, ανακοίνωσε στη σημερινή Γ.Σ. του ΟΠΑΠ η διοίκηση του οργανισμού.

Σε ό,τι αφορά την αγορά διαδικτυακών παιχνιδιών, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Σπανουδάκης, ανέφερε ότι πρόκειται για μία αγορά της τάξεως των 4 δισ. ευρώ, παράνομη σήμερα, εκ των οποίων τα 3 δισ. περίπου αφορούν στο Στοίχημα.

Ως προς το βιντεολόττο, ο ΟΠΑΠ θα διεκδικήσει άδεια και σε περίπτωση που την αποκτήσει, θα τη χρησιμοποιήσει με γνώμονα την ενίσχυση του φυσικού δικτύου της (υφιστάμενα πρακτορεία).

Ο κ. Σπανουδάκης πρότεινε να οριστεί κεντρική ελεγκτική επιτροπή παιχνιδιών, τόσο για το επίγειο όσο και για το διαδικτυακό δίκτυο, η οποία να επιβάλει τη νομιμότητα, καθώς και ενδεχομένως τις οποιεσδήποτε ποινές.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή πορεία του οργανισμού, η διοίκηση του ΟΠΑΠ επανέλαβε την εκτίμησή της για σταθερό κύκλο εργασιών φέτος, παρά την οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα, εστιάζει την προσοχή της στη στρατηγική περιορισμού των εξόδων.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 1,75 ευρώ ανά μετοχή (δικαιούχοι οι κάτοχοι στο τέλος της συνεδρίασης της 16ης Ιουνίου, διανέμεται από τις 24/6).

Από το ποσό αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί το προμέρισμα, ύψους 0,65 ευρώ, που είχε δοθεί πέρυσι. Άρα, θα διανεμηθεί 1,1 ευρώ.

Η Γ.Σ. ενέκρινε τις αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες για φέτος θα περιοριστούν από το 1,07 εκατ. στα 725.000 ευρώ.

Σε ψηφοφορία που έγινε, η Γ.Σ. καταψήφισε τη διανομή bonus ύψους περίπου 120.000 ευρώ υπέρ της προηγούμενης διοίκησης, παρά το γεγονός ότι οι αμοιβές αυτές είχαν προεγκριθεί από την περυσινή Γ.Σ. του οργανισμού.

Επιπλέον η γενική συνέλευση, επικύρωσε την εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ  και συγκεκριμένα της κας Παναγιώτας Παπαδοπούλου ως προσωρινά ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους κου Γεωργίου Κυριακού, και για το υπόλοιπο της θητείας του.

Παράλληλα, η ΓΣ επικύρωσε την εκλογή του κου Γεωργίου Κυριακού, ως εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μη εκτελεστικού μέλους κας Παναγιώτας Παπαδοπούλου, για το υπόλοιπο της θητείας του καθώς και του κου Γεωργίου Ράλλη σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους κου Βενετσάνου Ρογκάκου και για το υπόλοιπο της θητείας του. 

Τέλος, επικύρωσε την εκλογή του κου Γεωργίου Ράλλη ως Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους κου Βενετσάνου Ρογκάκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v