Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: "Είμαστε από την πλευρά των αισιόδοξων"

"Είμαστε από την πλευρά των αισιόδοξων, εκείνων που πιστεύουν ότι μετά την κρίση, οι καλές ελληνικές επιχειρήσεις θα βγουν ενδυναμωμένες", δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Φουρλής, κ. Β. Φουρλής, κατά τη Γ.Σ. του ομίλου.

Φουρλής: Είμαστε από την πλευρά των αισιόδοξων
"Είμαστε από την πλευρά των αισιόδοξων, εκείνων που πιστεύουν ότι μετά την κρίση, οι καλές ελληνικές επιχειρήσεις θα βγουν ενδυναμωμένες. Ελπίζουμε ότι μετά την κρίση θα ξεκαθαρίσουν τα κακώς κείμενα, και πως ο ιδιωτικός τομέας θα πάψει να στραγγαλίζεται".

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Φουρλής, κ. Β. Φουρλής, κατά τη διάρκεια της τακτικής Γ.Σ. του ομίλου.

Παρ' όλα αυτά, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι σε μεσοπρόθεσμη βάση τόσο η οικονομία όσο και οι επιχειρήσεις θα δεχτούν σοβαρό πλήγμα.

Ήδη ανέφερε ότι το β΄ τρίμηνο του 2010 οι δραστηριότητες του ομίλου επηρεάζονται τόσο από την καταναλωτική αναβλητικότητα όσο και από παράγοντες όπως ο ΦΠΑ, η υψηλή φορολογία, κ.ά.

Ο όμιλος, ωστόσο, συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την επέκταση στη Βουλγαρία με ένα κατάστημα ΙΚΕΑ στη Σόφια, με την αναζήτηση οικοπέδων σε Ελλάδα και Βουλγαρία για περαιτέρω επέκταση και με την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων Intersport.

Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή, ωστόσο, ο χρόνος υλοποίησης των νέων επενδύσεων θα εξαρτηθεί και από την πορεία της οικονομίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πέρα από τη μακροπρόθεσμη στρατηγική, κάθε επιχείρηση οφείλει να είναι ευέλικτη και να χρησιμοποιεί βραχυπρόθεσμες τακτικές, ώστε να μειώσει όσο το δυνατόν τις επιπτώσεις της κρίσης.

Στα τυπικά της συνέλευσης εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2009, καθώς επίσης και πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 5% ή 2.547.646 μετοχών, του μετοχικού κεφαλαίου και σε εύρος τιμής από 1 έως 20 ευρώ για τους επόμενους 24 μήνες. 

Επί του μερίσματος της χρήσης 2009 ποσού 0,25 ευρώ ανά μετοχή θα παρακρατηθεί φόρος μερισμάτων 10%, ήτοι το καταβλητέο μετά από φόρους μέρισμα ανά μετοχή, θα διαμορφωθεί σε 0,225 ευρώ.

Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2009 είναι οι κ.κ. Μέτοχοι, κάτοχοι μετοχών της εταιρείας μας, που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΣΑΤ την 23η Ιουνίου 2010.

Από την 21η Ιουνίου 2010 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσεως 2009. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 28η Ιουνίου 2010.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v