Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Παραίτηση Σκαρλάτου από RomTelecom

Από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της RomTelecom παραιτήθηκε ο κ. Σκαρλάτος, ο οποίος έχει προσωρινά αντικατασταθεί από τον κ. Δημ. Σοφοκλέους. Εξάλλου, η RomTelecom ανακοίνωσε το νέο Δ.Σ. της εταιρίας.

ΟΤΕ: Παραίτηση Σκαρλάτου από RomTelecom
Από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της RomTelecom παραιτήθηκε ο κ. Λεωνίδας Σκαρλάτος, όπως αναφέρουν οι Marfin Analysis και Εθνική ΑΧΕ στα πρωινά τους report επικαλούμενες δημοσιεύματα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, ο κ. Σκαρλάτος έχει προσωρινά αντικατασταθεί από τον κ. Δημήτρη Σοφοκλέους (πρώην οικονομικό διευθυντή της θυγατρικής της RomΤelecom Cosmorom).

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, ο Οργανισμός δεν έχει παράσχει πληροφόρηση όσον αφορά στους λόγους γύρω από την παραίτηση του κ. Σκαρλάτου, ενώ επικαλούμενη την ίδια πηγή αναφέρει πως αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της RomTelecom.

Εξάλλου, τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η ρουμανική εταιρία.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του Γ. Σκαρπέλη ως προέδρου της εταιρίας, και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της RomTelecom ανέλαβε πλέον ο κ. Παναγής Βουρλούμης.

Την θέση του παραιτηθέντος Λ. Αντωνακόπουλου πήρε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της OTE International κ. Michail Tsamaz.

Στη θέση του παρέμεινε σαν μέλος του δ.σ. ο διευθύνων σύμβουλος της RomΤelecom, κ. James Hubley, ενώ στη θέση του παρέμεινε και o κ. Αϊβάζης, οικονομικός διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ.

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις του δ.σ. καλύφθηκαν από Ρουμάνους, ένας εκ των οποίων προτάθηκε από την πλευρά του ΟΤΕ και ονομάζεται Tiriak, και δύο από τη ρουμανική κυβέρνηση, οι κ.κ. Ioan Coaca και Serban Pop.

Εξάλλου, η Marfin Analysis αναφέρεται και στην προσφορά που θα γίνει στην Κροατία για τις άδειες κινητής τρίτης γενιάς, η διαδικασία της οποίας θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, με τον πλειοδότη να ανακοινώνεται στις 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη Marfin, η αξία του έργου για την άδεια τρίτης γενιάς κινητής είναι στα 21,8 εκατ. δολάρια Αμερικής, για τα GSM στα 17,6 εκατ. δολάρια Αμερικής, ενώ και για τα δύο ανέρχεται στα 28,8 εκατ. δολάρια.

Η Marfin Analysis αναφέρει πως ο ΟΤΕ, η Vodafone, η Telenorm, η τουρκική Rumeli και η Monaco Telecom είχαν εκδηλώσει πέρυσι το ενδιαφέρον τους για την άδεια κινητής στην Κροατία.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Κροατία είναι μια μικρή αγορά 4,4 εκατ. κατοίκων με το ποσοστό της διείσδυσης να φτάνει στο 62%, ενώ οι ”παίκτες” που υπάρχουν στην παρούσα φάση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της χώρας είναι οι ΗΤ και VIPnet που κατέχουν περίπου ίδιο ποσοστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v