Συνάντηση Ανωμερίτη-Tercek για θέματα κρουαζιέρας

Με τον Αντιπρόεδρο της Royal Caribbean κ. John F. Tercek συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, για θέματα κρουαζιέρας.

Συνάντηση Ανωμερίτη-Tercek για θέματα κρουαζιέρας
Με τον Αντιπρόεδρο της Royal Caribbean κ. John F. Tercek συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε το κοινό εμπορικό ενδιαφέρον ανάπτυξης έργων κρουαζιέρας στον Πειραιά, καθώς και η επιλογή νέων προορισμών σε νησιά του Αιγαίου. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη νέων υποδομών σε περιφερειακά λιμάνια μέσα από κοινές επενδυτικές δράσεις.

Σημειωτέον ότι η R. Caribbean είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών κρουαζιέρας παγκοσμίως, διαθέτοντας 38 πλοία με 84.000 κλίνες, ενώ ήδη για την επόμενη διετία έχει παραγγείλει 4 νέα πλοία 13.950 κλινών.

Μέχρι σήμερα, όλες οι κρουαζιέρες των πλοίων της προς την Ελλάδα έχουν ως home-port λιμάνια της Ιταλίας, με πληρότητα τα τελευταία 5 χρόνια 100%.

Όπως δήλωσε ο κ. Γ. Ανωμερίτης «ο αντιπρόεδρος της R.C., ενόψει και της άρσης του cabotage, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για μια στενότερη συνεργασία της R.C. με τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. ως homeport και την αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Εκδήλωσε επίσης το ενδιαφέρον του για σύμπραξη με τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε έργα υποδομών με χρηματοδότηση της R.C. σε υφιστάμενα λιμάνια καθώς και σε νέους προορισμούς εντός του Αιγαίου. Και για τα δύο θέματα θα υπάρξουν νέες συνεργασίες εντός διμήνου».

Επίσης, ολοκληρώθηκε ο επιτελικός κύκλος συνεργασιών της Διοίκησης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τα θέματα εξυπηρέτησης από τον Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Ι του Ο.Λ.Π. Α.Ε., των εταιριών μεταφορών, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Π1 από την 1η Ιουνίου 2010. Στις διαδοχικές συσκέψεις που έγιναν υπό την προεδρία του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη, έλαβαν μέρος οι εταιρείες MSC, CMA/CGM, ZIM, MAERSK, Evergreen, Αρκάς και Αδάμης.

Συναντήσεις έχουν γίνει επίσης την προηγούμενη εβδομάδα με την Σ.Ε.Π. Α.Ε., την Cosco και το group των εταιριών που εκπροσωπεί.

Μετά τις συσκέψεις αυτές ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω την ικανοποίηση μου για το επίπεδο της θετικής συνεργασίας που αναπτύχθηκε, ευελπιστώντας ότι το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και τα τιμολόγια τα οποία παρουσιάσαμε στους χρήστες της Π1 θα οδηγήσουν σε πάγιες και διαρκείς συνεργασίες. Ο Π1 είναι καινούργιος, με σύγχρονα ολοκαίνουργια μηχανήματα και σύγχρονο αμερικάνικο λογισμικό. Με την ολοκλήρωση ορισμένων επιμέρους μικρών παρεμβάσεων θα είναι στην ουσία σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιουλίου, όταν θα λειτουργούν όλες οι γερανογέφυρες, ο πιο σύγχρονος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη. Ένας σταθμός ο οποίος λειτουργεί με νέα συστήματα και λογικές εργασίας, με έμπειρο προσωπικό και με ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως όλα τα λιμάνια της Ευρώπης. Στα πλαίσια της ασκούμενης πολιτικής marketing και από την 1η Ιουλίου θα διαμορφωθούν οι εμπορικές σχέσεις με κάθε ένα πάροχο, αφού η εμπορική μας πολιτική στοχεύει στην εξυπηρέτηση όλων και όχι συμβατικά με έναν ή δύο εξ’ αυτών. Ο Π1 θα λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, όλα τα Σαββατοκύριακα και θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών, μερικές εκ των οποίων μέχρι σήμερα παρήχαντο στο λιμάνι από τρίτους».

Ακόμα, ολοκληρώθηκε η 1η Επιτελική Διημερίδα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. με τη συμμετοχή της Διοίκησης του Ο.Λ.Π. και όλων των διευθυντικών στελεχών της εταιρίας. Στόχος της διημερίδας ήταν ο προγραμματισμός εργασιών του β΄ εξαμήνου 2010, καθώς και η αναδιάρθρωση υπηρεσιών και λειτουργιών του Οργανισμού. 

Τέλος, στο Business Forum 2010 του Ελληνοκινέζικου Επιμελητηρίου με θέμα την «Επόμενη Ημέρα στην Ελληνοκινέζικη Επιχειρηματική Συνεργασία» θα μιλήσει αύριο Παρασκευή στις 13:30 στον εκθεσιακό χώρο των Ποσειδωνίων (Ελληνικό) ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Θέμα του θα είναι η ελληνοκινέζικη συνεργασία σε θέματα λιμανιών και εμπορευματικών κέντρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v