Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SingularLogic: Νέα έργα για τον τραπεζικό κλάδο

Η PCS, μέλος του Ομίλου SingularLogic, προχώρησε στην υπογραφή νέων σημαντικών έργων για Τραπεζικούς Οργανισμούς όπως την Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, τη EUROLIFE Ασφαλιστική και το ΤΤ.

SingularLogic: Νέα έργα για τον τραπεζικό κλάδο
Η εταιρεία Professional Computer Services AE (PCS), μέλος του Ομίλου Singularlogic, προχώρησε στην υπογραφή νέων σημαντικών έργων για Τραπεζικούς Οργανισμούς όπως την Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, τη EUROLIFE Ασφαλιστική και το ΤΤ.

Αναλυτικότερα, ανέλαβε τη πλήρη μηχανογράφηση της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, με την υιοθέτηση της λύσης PCS Mutual Funds, για την ημερήσια αποτίμηση του συνόλου των 26 συνολικά Α/Κ της εταιρείας με ενεργητικό που προσεγγίζει το 1.5 δις ευρώ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση και αυτού του έργου, η PCS πλέον καλύπτει σχεδόν το 100% της ελληνικής αγοράς των υπό διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Επίσης, υπέγραψε σύμβαση για των παρακολούθηση των χαρτοφυλακίων της EUROLIFE Ασφαλιστική, θυγατρική του ομίλου Eurobank, μέσω της λύσης PCS Asset Management. H συγκεκριμένη συμφωνία συμπεριλαμβάνει και την επέκταση της εφαρμογής για την κάλυψη των θεσμικών κανονισμών που υπαγορεύει το θεσμικό πλαίσιο Solvency I. 

Τέλος, υπέγραψε σύμβαση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την προμήθεια του ολοκληρωμένου συστήματος θεματοφυλακής PCS Custody κατόπιν σχετικού διαγωνισμού. Και στο χώρο αυτό η PCS αποτελεί έναν κυρίαρχο προμηθευτή λογισμικού έχοντας υπογράψει συμφωνίες με τους σημαντικότερους custodian στην ελληνική αγορά όπως HSBC, Bank of Cyrpus & Eurobank EFG τόσο για την Ελλάδα όσο και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί η σημαντικότατη πιστοποίηση που απέκτησε πρόσφατα η εφαρμογή PCS Asset Management Dashboard από τον πολύ γνωστό οργανισμό Bloomberg, μέσω τη οποίας επιτυγχάνεται η αποτίμηση των υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων μιας Asset Management Company σε πραγματικό χρόνο, με πραγματικές τιμές της αγοράς χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση. Σημειώνεται ό,τι η PCS είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που έχει λάβει τη σχετική πιστοποίηση, καθώς και μία από τις σαράντα συνολικά IT vendors εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η PCS θεωρείται πλέον ένας από τους σημαντικότερους key players στη αγορά των συστημάτων πληροφορικής για το Τραπεζικό χώρο, και ειδικότερα στο χώρο του Custody, Asset Management, Private Banking και των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, καλύπτοντας ένα σημαντικότατο μερίδιο των υπό διαχείριση Χαρτοφυλακίων. Η ημερήσια παρακολούθηση και αποτίμηση των 250 και πλέον Θεσμικών Χαρτοφυλακίων με συνολικό ενεργητικό που προσεγγίζει τα 10 billions euros, η υιοθέτηση των λύσεων της PCS από τραπεζικούς οργανισμούς σε 8 χώρες και η χρήση των online trading συστημάτων της εταιρείας με πάνω από 5.000 χρήστες στο δίκτυο των καταστημάτων των Τραπεζών, το αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v