Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Έρχεται αύξηση 15-40% στα τιμολόγια

Σε αύξηση 15-40% στα οικιακά τιμολόγια αναμένεται να οδηγήσει η πρόταση της ΡΑΕ για την αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η οποία κατατίθεται εντός του Ιουνίου, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report.

ΔΕΗ: Έρχεται αύξηση 15-40% στα τιμολόγια
Σε αύξηση 15-40% στα οικιακά τιμολόγια αναμένεται να οδηγήσει η πρόταση της ΡΑΕ για την αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η οποία κατατίθεται εντός του Ιουνίου, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) θα παραδώσει μέσα στον Ιούνιο στο Υπουργείο Ενέργειας τις προτάσεις της για την αναδιάρθρωση τιμολογίων, στο πλαίσιο σχετικής δέσμευσης στο μνημόνιο που υπογράφτηκε με ΔΝΤ και Ε.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο, τα οικιακά τιμολόγια αναμένεται να αυξηθούν κατά 15%-40%, τα αγροτικά τιμολόγια μέχρι 60% και τα βιομηχανικά τιμολόγια κατά 8% ενώ τα εμπορικά τιμολόγια αναμένεται να μειωθούν κατά 10%-25% ανάλογα με την κατανάλωση.

Παράλληλα, η ΡΑΕ εξετάζει αλλαγές στον υπολογισμό της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ) προκειμένου να βελτιώσει την διαφάνεια στην χονδρική αγορά, όπως το να περιλαμβάνεται το κόστος CO2 στην τιμή παραγωγής και όρους για την χρήση υδροηλεκτρικών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v