Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Strub: Η CA στηρίζει την ανάππτυξη της Εμπορικής

Το σχέδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης του ομίλου της Emporiki Bank περιέγραψε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αlain Strub. "Η Εμπορική Τράπεζα πιστεύει στην ελληνική αγορά και προσφέρει ένα ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον".

Strub: Η CA στηρίζει την ανάππτυξη της Εμπορικής
Το σχέδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης του ομίλου της Emporiki Bank περιέγραψε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αlain Strub, σημειώνοντας ότι στόχος της τράπεζας είναι να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2012. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκέντρωσης στον τραπεζικό κλάδο, ο CEO της Εμπορικής είπε: «Δεν υπάρχει τέτοιο πλάνο. Κάτι τέτοιο δεν με ενδιαφέρει σήμερα, προέχει η ανάκαμψη και ανάπτυξη της Τράπεζας, δεν έχω ιδέα τι θα γίνει τους επόμενους μήνες, από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορούμαι ότι όλοι οι τραπεζίτες μιλούν με όλους».

"Θέλουμε να έχουμε επιστρέψει στην κερδοφορία έως το 2012", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε: «Η Εμπορική Τράπεζα έχει εμπιστοσύνη, πιστεύει στην ελληνική αγορά και προσφέρει για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά ένα ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Τράπεζα θα σταθεί στο πλευρό των επιχειρηματιών, αλλά και των Ελλήνων ιδιωτών, παρέχοντάς τους στη δύσκολη αυτή συγκυρία, ρευστότητα και ασφάλεια, καθώς και τα δύο αποτελούν τα ζητούμενα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε.

Οι δηλώσεις του κ. Strub αξίζει να σημειωθεί, ότι έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων προϊόντων που προσφέρει η Εμπορική τόσο στα στεγαστικά (το προϊόν Safe Home, το οποίο έχει χαμηλή σταθερή δόση για πέντε χρόνια) όσο και στα επιχειρηματικά και καταναλωτικά (τακτοποίηση x-press) δάνεια.

Σχολιάζοντας τη στάση της γαλλικής μητρικής, τόνισε: «Η Credt Agricole στηρίζει την Εμπορική και κατά επέκταση στηρίζει την ελληνική οικονομία. Όπως έχει αποδείξει και με την επένδυση της στα ελληνικά κρατικά ομόλογα».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Εμπορικής τόνισε ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις τι θα γίνει σε δύο χρόνια. 

Ερωτηθείς για το αν η Emporiki Bank θα συμμετάσχει στις αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ή σε πιθανή συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου, είπε:

«Εάν μπορούμε να βοηθήσουμε τα projects των ιδιωτικοποιήσεων, ναι θα το κάνουμε γιατί έχουμε και την κατάλληλη τεχνογνωσία από την C.A. Ήδη έχω λάβει τηλεφωνήματα και e-mail από γαλλικές εταιρίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και ζητούν λεπτομέρειες επί του σχεδίου. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις».

Ερωτηθείς για το αν η Emporiki Bank συμμετείχε στις εκροές καταθέσεων που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο καιρό στην ελληνική αγορά, απάντησε ότι "δεν συμμετείχαμε, γιατί αυτό θα έβλαπτε τη χώρα και την τράπεζα", όπως επίσης "δεν είχαμε συμμετάσχει στη μάχη των επιτοκίων που συνέβαινε πριν ένα χρόνο στους προθεσμιακούς λογαριασμούς".

Πολιτική της C.A. είναι να βοηθήσει την ελληνική οικονομία, κάτι το οποίο πρέπει να κάνουν όλοι, κρατώντας τα λεφτά τους στη χώρα.

Τέλος, για τις επισφάλειες, υποστήριξε ότι πρέπει να αξιολογείται σωστά η κάθε αίτηση, εμείς έχουμε μειώσει το κόστος του κινδύνου, και επιλέγουμε να δίνουμε δάνεια προς αξιόπιστους πελάτες.


Τα νέα προϊόντα της Eμπορικής Τράπεζας

Δύο νέα δανειακά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες στεγαστικές και καταναλωτικές ανάγκες των Ελλήνων, προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα.

Αξιοποιώντας τη ρευστότητα και την ασφάλεια που της παρέχει η Credit Agricole, ο μεγαλύτερος Τραπεζικός Όμιλος στη Γαλλία, η Εμπορική Τράπεζα εξακολουθεί να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά εν μέσω των σημερινών δύσκολων οικονομικών συνθηκών, παρέχοντας ένα αξιόπιστο και ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, η Εμπορική Τράπεζα δημιούργησε το “SafeHome”, ένα στεγαστικό δάνειο με προνομιακό σταθερό επιτόκιο για πέντε χρόνια, το οποίο αφορά τόσο σε νέες χορηγήσεις όσο και σε μεταφορές στεγαστικών δανείων από άλλες τράπεζες, ώστε όλοι οι δανειολήπτες να έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.

Το στεγαστικό “SafeHome” συνδυάζει σταθερή χαμηλή δόση για τα πέντε πρώτα χρόνια με ένα ολοκληρωμένο πακέτο προστασίας, προσφέροντας διπλό όφελος στον δανειολήπτη. Συγκεκριμένα, το προϊόν προσφέρει το πλέον ανταγωνιστικό σταθερό επιτόκιο 5ετίας που διατίθεται στην τραπεζική αγορά: 4,40% (πλέον εισφοράς Ν.128/75).

Επιπλέον, το πλήρες πακέτο προστασίας που προσφέρεται περιλαμβάνει ασφάλεια ζωής του δανειολήπτη, ασφάλεια πληρωμής της δόσης σε περίπτωση απώλειας εργασίας χωρίς επιβάρυνση, καθώς και δωρεάν ασφάλεια ακινήτου για το πρώτο έτος.

Επιπλέον, για την κάλυψη καταναλωτικών αναγκών, η Εμπορική Τράπεζα δημιούργησε το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπων από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες “ΤακτοποίησηXpress”.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υγιή αναχρηματοδότηση ιδιωτών και στηρίζει όσους αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση οργάνωσης των οικονομικών τους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να μεταφέρουν και να συγκεντρώσουν τις οφειλές τους από προϊόντα καταναλωτικής πίστης άλλων τραπεζών, σε μία και μοναδική μειωμένη δόση εντός της Εμπορικής.

Η σταθερή χαμηλή δόση σε συνδυασμό με την άτοκη περίοδο χάριτος για τους τρεις πρώτους μήνες αποτελούν τα κυριότερα οφέλη για τον πελάτη. Συγκεκριμένα, η μηνιαία δόση διαμορφώνεται από μόλις €13,50 για κάθε €1.000 δανείου με ανταγωνιστικό σταθερό επιτόκιο 9,40% (πλέον εισφοράς Ν.128/75) για όλη τη διάρκεια του δανείου.

Το δάνειο προσφέρεται για μεταφορές υπολοίπων έως € 30.000 και έχει μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής έως 120 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v