Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ISACA ο Χ.Δημητριάδης, στέλεχος της Intralot

Ο κ. Χρήστος Κ. Δημητριάδης, CISA, CISM, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριακής Ασφάλειας της Intralot εξελέγη Διεθνής Αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής ISACA.

Στον ISACA ο Χ.Δημητριάδης, στέλεχος της Intralot
Ο κ. Χρήστος Κ. Δημητριάδης, CISA, CISM, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριακής Ασφάλειας της Intralot εξελέγη Διεθνής Αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής ISACA, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερα από 86.000 μέλη διακυβέρνησης πληροφοριακών συστημάτων, ελέγχου και ασφάλειας σε 160 χώρες – στο Διεθνές Συνέδριο που διεξάχθηκε σήμερα στην πόλη Κανκούν του Μεξικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχοντας ιδρυθεί το 1969, ο ISACA αναπτύσσει διεθνή ελεγκτικά πρότυπα πληροφοριακών συστημάτων, παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση και διαχειρίζεται τις πιστοποιήσεις: Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified Information Security Manager (CISM), Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT) και Certified in Risk and Information Systems Control (CRISC).

Επιπρόσθετα, ο ISACA εκδίδει το COBIT—το διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο βέλτιστων πρακτικών διακυβέρνησης πληροφοριακών συστημάτων, το Val IT: βασισμένο στο COBIT— ένα σύνολο εργαλείων το οποίο “ξεκλειδώνει” την αξία των πληροφοριακών συστημάτων και βοηθά στην διαχείριση τους -ενδυναμώνοντας την επιχειρησιακή αλλαγή και το Risk IT: βασισμένο στο COBIT— έναν περιεκτικό οδηγό για τη διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων, οι οποίοι συνδέονται με πληροφοριακά συστήματα.

“Ο κ. Δημητριάδης θα αποτελέσει μια ζωτικής σημασίας προσθήκη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ISACA” δήλωσε ο κ. Emil D’Angelo, CISA, CISM, Διεθνής Πρόεδρος του ISACA. “Η γνώση και εξειδίκευση του στο χώρο των επιχειρήσεων και της πληροφορικής θα αποτελέσουν πολύτιμους πόρους για τα επιτεύγματα και τη δύναμη του ISACA. Προσδοκώ στα επιπρόσθετα οφέλη τα οποία θα αποκομίσει ο ISACA από τη συνεισφορά του”.

Στην Intralot Α.Ε., ο κ. Δημητριάδης διαχειρίζεται την ασφάλεια πληροφοριών σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Εργάζεται στο τομέα της ασφάλειας πληροφοριών για 10 χρόνια και έχει συγγράψει 65 επιστημονικά άρθρα στον τομέα. Έχει παράσχει υπηρεσίες ασφαλείας πληροφοριών στην ITU, σε Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκά Υπουργεία και διεθνείς οργανισμούς, καθώς επίσης και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο κ. Δημητριάδης έχει διατελέσει στον ISACA πρόεδρος της επιτροπής External Relations Committee και μέλος των Relations Board, Academic Relations Committee, ISACA Journal Editorial Committee και Business Model for Information Security Work Group.

“Ο ISACA έχει επιδείξει αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, παρέχοντας τα απαραίτητα εργαλεία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής για την εξισορρόπηση ρίσκου και αξίας σε δύσκολες οικονομικά περιόδους,” δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

“Καθώς τα πρώτα αποτελέσματα της νέας στρατηγικής του ISACA έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή, είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον του ISACA θα είναι λαμπρότερο. Αισθάνομαι ενθουσιασμό και τιμή για την εκλογή μου καθώς και μεγάλη ευθύνη για τη συνεισφορά μου στην επιτυχία του ISACA και του ITGI.

Μαζί με τον κ. Δημητριάδη, επτά ακόμη στελέχη από τον τομέα της πληροφορικής εξελέγησαν σε ηγετικές θέσεις του ISACA και του ITGI. Ο κ. Emil D’Angelo, CISA, CISM, ανώτερος αντιπρόεδρος ασφάλειας εταιρικών δεδομένων της “Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ”, του Νιου Τζέρσεϋ, ΗΠΑ, επανεκλέχτηκε Διεθνής Πρόεδρος. Επανεκλέγηκαν ως Αντιπρόεδροι οι κύριοι: Jose Angel Pena Ibarra, CGEIT, εταίρος της Alintec του Μεξικού; Ria Lucas, CISA, CGEIT, Διευθυντής της Investment Management Group of Telstra Corporation Ltd. Αυστραλίας; Rolf von Roessing, CISA, CISM, CGEIT, εταίρος της Advisory Practice της KPMG Γερμανίας; Robert Stroud, CGEIT, CA Inc., της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ; και Kenneth L. Vander Wal, CISA, CPA, εταίρος (συνταξιοδοτημένος), της Ernst & Young του Ιλινόις των ΗΠΑ. Επίσης νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος είναι ο κος Hitoshi Ota, CISA, CISM, CGEIT, CIA, GSEC (GIAC), Ανώτερος Διευθυντής της Mizuho Corporate Bank Limited του Τόκιο της Ιαπωνίας.

Τρείς διευθυντές επανεκλέγηκαν στο συμβούλιο του ISACA, οι κύριοι: Greg Grocholski, CISA, Ανώτερος Οικονομικός Διευθυντής της Dow Chemical Co. του Μίσιγκαν των ΗΠΑ; Tony Hayes, CGEIT, AFCHSE, CHE, FACS, FCPA, FIIA, Εκτελεστικός Διευθυντής της επιτροπής Service Delivery and Performance Commission της Αυστραλίας; και Howard Nicholson, CISA, CGEIT, Επιχειρηματικός Αναλυτής, της πόλης Σάλσμπουρη της Αυστραλίας. Ο κ. Jeff Spivey, CPP, PSP, Διευθυντής της Security Risk Management της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, επανεκλέγηκε μέλος διοικητικού συμβουλίου του ITGI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v