Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Νέο τηλεπικοινωνιακό έργο για ΕΠΑ Θεσ/νίκης

Στη Space Hellas ανέθεσε την αναβάθμιση και την επέκταση της τηλεπικοινωνιακής υποδομής της η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης (ΕΠΑ). Η ΕΠΑ κατέχει την αποκλειστική τριακονταετή άδεια για τη διαχείριση της υπηρεσίας διανομής Φυσικού Αερίου στην Θεσσαλονίκη.

Space: Νέο τηλεπικοινωνιακό έργο για ΕΠΑ Θεσ/νίκης
Στη Space Hellas ανέθεσε την αναβάθμιση και την επέκταση της τηλεπικοινωνιακής υποδομής της η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης (ΕΠΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Space Hellas, η ΕΠΑ κατέχει την αποκλειστική τριακονταετή άδεια για τη διαχείριση της υπηρεσίας διανομής Φυσικού Αερίου, στους 21 δήμους που απαρτίζουν το Νομό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται από την Space Hellas, πως πρόκειται για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών, η οποία είχε ξεκινήσει το 2003, όταν η Space Hellas ανέλαβε και ολοκλήρωσε τη διασύνδεση μεταξύ των κεντρικών γραφείων της Ε.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη και ενός υποκαταστήματος της εταιρίας στην ίδια περιοχή, με στόχο τη μεταφορά δεδομένων μέσω ενός δικτύου WAN.

Σήμερα, η νέα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών, αφορά στην αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου WAN και στην επέκτασή του, με τη διασύνδεση άλλων 2 υποκαταστημάτων της εταιρίας, στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης.

Υπογραμμίζεται πως πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων και φωνής μέσω δικτύου ενώ για τη βελτιστοποίηση της διασύνδεσης αυτής, έγινε χρήση της τεχνολογίας QoS, ενώ παράλληλα προσφέρθηκε η δυνατότητα αδιάλειπτης λειτουργίας του δικτύου της εταιρίας, μέσω ενός εφεδρικού συστήματος ISDN Back up.

Καθώς οι επιβουλές σε εταιρικά δίκτυα πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα, τονίζεται στην ανακοίνωση, η βελτίωση της ασφάλειας αποτελεί ουσιαστική ανάγκη για κάθε εταιρία. Όσον αφορά στη θωράκιση των δεδομένων της Ε.Π.Α. από κακόβουλες ενέργειες, σημειώνεται πως η Space Hellas προχώρησε στην εγκατάσταση εξοπλισμού ασφάλειας δικτύου (firewall) ο οποίος διασφαλίζει τα δεδομένα της εταιρίας από επιβουλές, με χρήση προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας και κρυπτογράφησης εξοπλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί, συνεχίζει η Space, ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τη νέα τηλεπικοινωνιακή υποδομή της Εταιρίας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης, είναι του γνωστού κατασκευαστικού οίκου Cisco Systems.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η νέα δομή του δικτύου της Ε.Π.Α., συνεπάγεται την άμεση και ασφαλή on line επικοινωνία μεταξύ των κεντρικών γραφείων και των υποκαταστημάτων της εταιρίας, την εξοικονόμηση πόρων μέσω της μετάδοσης φωνής διαμέσω δικτύου, αλλά και τη θωράκιση των δεδομένων της εταιρίας από κακόβουλες ενέργειες.

Παράλληλα, για τον τελικό καταναλωτή, προβλέπεται ότι το νέο επικοινωνιακό δίκτυο θα συμβάλλει στην καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή του, καθώς και στην διασφάλιση των δεδομένων του.

Τονίζεται πως η Space Hellas μελετά, σχεδιάζει, προμηθεύει, εγκαθιστά και υποστηρίζει ολοκληρωμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, λειτουργώντας ως system integrator. Από το 1985 μέχρι σήμερα, έχει παραδώσει σημαντικά και σύνθετα έργα για πολλούς πελάτες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών και ξένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, πληθώρα εταιριών και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και παροχείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v