Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στα 0,45 ευρώ το συνολικό μέρισμα του 2009

Τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,45 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια Γ.Σ. των ΕΛΠΕ, που συνήλλθε στις 2/6/2010 με απαρτία 80,49%. Στα 0,30 ευρώ το τελικό μέρισμα και στα 0,15 ευρώ το προμέρισμα.

ΕΛΠΕ: Στα 0,45 ευρώ το συνολικό μέρισμα του 2009
Τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,45 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια Γ.Σ. των ΕΛΠΕ, που συνήλλθε στις 2/6/2010 με απαρτία 80,49%.

Δεδομένης της ήδη γενομένης, την 27.10.2009, διανομής προμερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή, το τελικό μέρισμα που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης, ως ημερομηνία αποκοπής του υπολοίπου προς διανομή μερίσματος όρισε την 5.7.2010, με τη διευκρίνιση ότι η ημέρα προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος (record date) θα είναι η 7.7.2010 και ότι ημερομηνία έναρξης καταβολής αυτού (μείον τις σύμφωνα με το νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις), μέσω της Εθνικής Τράπεζας, θα είναι η 13.7.2010. 

Η Γ.Σ. αποφάσισε τη μη παραχώρηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς επί μετοχών της εταιρείας (stock option), για το έτος 2010 (έτος αναφοράς 2009), λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

Ενέκρινε την τροποποίηση όρων του Προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της εταιρείας σε συμμόρφωση και με την ισχύουσα Νομοθεσία ως εξής :

- Παράταση του Προγράμματος, για το έτος 2010 (έτος αναφοράς 2009), μέσα στα ίδια πλαίσια μεγίστου εγκεκριμένου αριθμού μετοχών (δηλ. 4.250.000 μετοχών, συμπεριλαμβανομένων και των Δικαιωμάτων που έχουν ήδη παραχωρηθεί), με μέγιστο αριθμό παραχωρούμενων Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί Μετοχών, ανά έτος, τις 3.000.000 μετοχές και από 0 - 350.000 μετοχές ανά δικαιούχο.

- Καθορισμό της τιμής άσκησης Δικαιώματος, ανά μετοχή, στην τιμή κλεισίματος της μετοχής (ex-div) στο Χ.Α. την ημέρα παραχώρησης του Δικαιώματος (δηλ. at the money option).

- Υπολογισμό παροχής αριθμού Δικαιωμάτων, με βάση προβλεπόμενη συνολική απόδοση (Τοtal Shareholders Return - TSR), όπως θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

- Υιοθέτηση των ποσοστών για τον υπολογισμό, όπως αναφέρονται στο σχετικό Πίνακα Ποσοστών Bonus & Stock Options.

- Διατήρηση όλων των υπολοίπων όρων (πλην ημερομηνιών), ως έχουν ήδη εγκριθεί.

- Συμμετέχοντες στην παράταση του Προγράμματος θα είναι η Διοίκηση (Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικά Μέλη Δ.Σ. που έχουν σύμβαση εργασίας με την Εταιρεία), καθώς και τα Διευθυντικά Στελέχη όλων των βαθμίδων (Γενικοί Διευθυντές, Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές Ι Ομίλου, Διευθυντές Ι, Country Managers, Deputy Country Managers, Διευθύνοντες Σύμβουλοι Θυγατρικών Εσωτερικού, Διευθυντές Ομίλου, Διευθυντές, Αναπληρωτές Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Σύμβουλοι Διοίκησης Διευθυντικού Επιπέδου) που εμφανίζονται να κατέχουν θέση στο ισχύον κάθε φορά Οργανόγραμμα της Εταιρείας. 

Εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο :

i) για τη διευθέτηση όλων των σχετικών με την παράταση του Προγράμματος λεπτομερειών και ii) σε περίπτωση που προκύψει τυχόν υπερκάλυψη του ανωτάτου εγκεκριμένου ορίου των 4.250.000 Δικαιωμάτων επί μετοχών, ο τελικός αριθμός των προς παραχώρηση Δικαιωμάτων να αναπροσαρμοστεί αναλογικά, του Δ.Σ. διατηρούντος το δικαίωμα να αντικαταστήσει το προσδοκώμενο όφελος, με τρόπο που αυτό (Δ.Σ.) θα καθορίσει. 

Αποφάσισε τη δέσμευση και μη διανομή, πριν την παρέλευση πενταετίας, από τα φορολογηθέντα Αποθεματικά της εταιρείας ποσού 8.610.751,84 Ευρώ, που αντιστοιχεί στην ίδια συμμετοχή της εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 για κάλυψη παγίων επενδύσεων της εταιρείας.

Αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 2 παρ. 1 του Καταστατικού της εταιρείας, ώστε να οριστεί ως έδρα της εταιρείας ο Δήμος Αμαρουσίου Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v