Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διευκρινίσεις για απόρρητο τηλεπικοινωνιών

Σε διευκρινίσεις για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών προχώρησε ο ΟΤΕ με αφορμή δηλώσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως αυτές μεταφέρθηκαν στον Τύπο.

ΟΤΕ: Διευκρινίσεις για απόρρητο τηλεπικοινωνιών
Σε διευκρινίσεις για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών προχώρησε ο ΟΤΕ με αφορμή δηλώσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως αυτές μεταφέρθηκαν στον Τύπο. 

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι:

- Η διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών είναι για τον ΟΤΕ θέμα υψίστης σημασίας.

- Για το θέμα αυτό συνεργάζεται με την ΑΔΑΕ, τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία και λαμβάνει διαρκώς μέτρα για την αναβάθμιση του επιπέδου της ασφάλειας του δικτύου του. Μέχρι σήμερα, ο ΟΤΕ φροντίζει με τακτικούς ελέγχους τη διασφάλιση του δικτύου του. 

- Τα ελάχιστα μέχρι σήμερα περιστατικά που έχουν διαπιστωθεί έχουν ανακαλυφθεί κατά κανόνα από τον ΟΤΕ και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες αρχές.

- Επιπλέον, κατόπιν υπόδειξης της ΑΔΑΕ, ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει να εγκαθιστά με γοργούς ρυθμούς σύστημα εποπτείας των υπαίθριων κατανεμητών. 

- Δεν έχει περιέλθει σε γνώση του ΟΤΕ οποιαδήποτε καταγγελία ή περιστατικό που να σχετίζεται με το απόρρητο των τριψήφιων τηλεφώνων τα οποία, εξάλλου, διαθέτουν σύστημα κρυπτογράφησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v