Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΚΕΑ: Το "μάθημα" της Λάρισας

Εν αμφιβόλω τίθεται το αν το τελευταίο κατάστημα ΙΚΕΑ του ομίλου Φουρλή στη Λάρισα θα καταφέρει να παρουσιάσει ισοσκελισμένα αποτελέσματα στο πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας του.

ΙΚΕΑ: Το μάθημα της Λάρισας
Εν αμφιβόλω τίθεται το αν το τελευταίο κατάστημα ΙΚΕΑ του ομίλου Φουρλή στη Λάρισα θα καταφέρει να παρουσιάσει ισοσκελισμένα αποτελέσματα στο πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας του, "σπάζοντας" την παράδοση των προηγούμενων ΙΚΕΑ που εμφάνιζαν break even από τον πρώτο χρόνο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, ο στόχος παραμένει εφικτός -παρά την αρνητική συγκυρία για την κατανάλωση-, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις επιβάλλουν διορθωτικές κινήσεις και εστιάζουν στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης και στην προσέλκυση επισκεπτών και από τους γειτονικούς νομούς.

Με βάση τα στατιστικά και τις μετρήσεις της House Market που διαχειρίζεται την αλυσίδα ΙΚΕΑ, η διείσδυση στην πόλη και στον ευρύτερο νομό Λάρισας είναι υψηλή, ωστόσο παραμένει χαμηλή η επισκεψιμότητα από τους γύρω νομούς.

Η διοίκηση του ομίλου κάνει μάλιστα λόγο για "μάθημα" που έλαβε κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών λειτουργίας του καταστήματος έως το τέλος του α΄ τριμήνου (εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2009), τα διδάγματα του οποίου σκοπεύει να αξιοποιήσει κατά το άνοιγμα του επόμενου επαρχιακού του ΙΚΕΑ στα Ιωάννινα στα τέλη του 2010.

Επενδύσεις

Πέραν των Ιωαννίνων, στο πρόγραμμα επενδύσεων της ΙΚΕΑ είναι ενταγμένο και το πρώτο βουλγαρικό ΙΚΕΑ σε αποκτηθείσα έκταση έξω από τη Σόφια, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2011.

Ωστόσο, αν και η διοίκηση του ομίλου εξακολουθεί να εξετάζει πιθανές προσφορές για ακίνητα στη Βουλγαρία (Βάρνα) και στην Ελλάδα (Κρήτη), εντούτοις εκτιμά ότι οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν επιβάλλουν επιβράδυνση των κινήσεων, ώστε να υπολογιστεί το πιθανό ρίσκο τόσο στο κόστος όσο και στο timing για τη δημιουργία ενός ακόμη ΙΚΕΑ, πέραν των ανακοινωμένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v