Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΟΗ: Πτώση 10-15% σε ζήτηση για καύσιμα μεταφοράς

Η Motor Oil εκτιμά ότι η μείωση ζήτησης στην Ελλάδα για καύσιμα μεταφοράς θα είναι της τάξης του 10-15% ξεπερνώντας προηγούμενη πρόβλεψη που είχε γίνει πριν ανακοινωθεί το δεύτερο κύμα φορολογίας.

ΜΟΗ: Πτώση 10-15% σε ζήτηση για καύσιμα μεταφοράς
Η νέα μονάδα διύλισης λειτουργεί σχεδόν σε πλήρη απόδοση ενώ η εξαγορά της Shell είναι κοντά στην ολοκλήρωση, δήλωσε η διοίκηση της Motor Oil κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, αναφέρει στο πρωινό της report (28/5) η Marfin Analysis.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε το υπόλοιπο μέρισμα 0,50 ευρώ για το 2009 (ημερομηνία αποκοπής Δευτέρα, 31 Μαΐου), ενώ η εταιρία έχει ήδη διανείμει προ-μέρισμα ύψους 0,20 ευρώ.

Αλλα σημεία από την τηλεδιάσκεψη:

α) Όγκος πωλήσεων: Η μείωση κατά 6% στην εσωτερική αγορά οφείλεται σε πτώση 16% του πετρελαίου θέρμανσης λόγω υψηλών θερμοκρασιών το χειμώνα, ενώ βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης ήταν πάνω κατά 27% και 16% αντίστοιχα βοηθούμενα από την συμφωνία με την Shell και την πολύ καλή απόδοση της Avin που έχει αναδιοργανώσει το δίκτυό της. Η πτώση κατά 24% στις εξαγωγές οφείλεται εν μέρει σε μείωση ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης και εν μέρει σε μερικές ημέρες καθυστέρηση στην αποστολή ενός μεγάλου φορτίου μαζούτ στην Κίνα, ενώ και πάλι η βενζίνη ήταν πάνω 28% και το πετρέλαιο κίνησης σχεδόν σταθερό,

β) Η διοίκηση εκτίμησε ότι η μείωση ζήτησης στην Ελλάδα για καύσιμα μεταφοράς θα είναι της τάξης του 10-15% ξεπερνώντας προηγούμενη πρόβλεψη που είχε γίνει πριν ανακοινωθεί το δεύτερο κύμα φορολογίας,

γ) Η διοίκηση προτίθεται να διατηρήσει την υψηλή μερισματική απόδοση παρά τις αλλαγές στην φορολόγηση.

Η Marfin αναφέρει ότι συνολικά είναι ευχαριστημένη από την ανάλυση της διοίκησης για την μείωση των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο καθώς και για την καλή εξέλιξη στην λειτουργία της νέας μονάδας της διύλισης και της εξαγοράς της Shell. Από την άλλη, επιβεβαιώθηκε η μεγάλη πτώση της ζήτησης στο δεύτερο τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως θα επανέλθει με νέες εκτιμήσεις και αποτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v