Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Προς αναχρηματοδότηση δανείων

Στην τελική ευθεία για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της βρίσκεται η Folli Follie, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του ομίλου κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Folli Follie: Προς αναχρηματοδότηση δανείων
Στην τελική ευθεία για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της βρίσκεται η Folli Follie, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του ομίλου κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες θα καταλήξουν εντός του Ιουνίου καθώς και ότι το κόστος δανεισμού μετά την αναχρηματοδότηση ενδεχομένως θα αυξηθεί κατά 3% - 4%.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση ξένου αναλυτή, ανέφερε ότι ο όμιλος επεξεργάζεται σχέδια αναδιάρθρωσης της δομής του, που μπορεί να περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις εταιριών του, παράλληλη εισαγωγή του σε ξένο χρηματιστήριο ή την πιθανότητα εισαγωγής εταιρίας συμμετοχών του ομίλου σε ξένη αγορά, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπογράμμισε πάντως ότι εντός του 2010 ο όμιλος θα επεξεργαστεί όλα τα ενδεχόμενα.

Όσον αφορά στην πορεία των δραστηριοτήτων του ομίλου στο πεντάμηνο του 2010, εκείνες που εξαρτώνται από την εσωτερική αγορά (π.χ. οι δραστηριότητες της Elmec σε χονδρική και λιανική) υφίστανται πιέσεις τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της κρίσης αλλά και της απουσίας των πωλήσεων του Πάσχα (που συνέπεσαν στο α΄ τρίμηνο).

Ωστόσο, η πρόβλεψη τόσο για την εγχώρια δραστηριότητα όσο και για τη διεθνή παραμένει θετική, αν και συντηρητική. Ο πρόεδρος του ομίλου εκτίμησε, τέλος, ότι τόσο η Folli Follie όσο και η Links of London θα διατηρήσουν διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης για το σύνολο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v