Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Διαψεύδει φήμες για deal με Εμπορική

«Οι φήμες περί συγχώνευσης με την Credit Agricole και την Εμπορική δεν έχουν καμία βάση», τόνισε ο CEO της Eurobank. Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη για καταθέσεις, επισφάλειες, Νέα Ευρώπη.

Eurobank: Διαψεύδει φήμες για deal με Εμπορική
«Οι φήμες περί συγχώνευσης με την Credit Agricole και την Εμπορική δεν έχουν καμία βάση. Σας διαβεβαιώ ότι τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες θα ακούτε φήμες για συγχωνεύσεις κάθε Παρασκευή απόγευμα... και θα διαψεύδονται κάθε Δευτέρα πρωί. Σας συνιστώ να μην τις πιστεύετε. Δεν υπάρχει τίποτε», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Νίκος Νανόπουλος, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα τριμήνου. 

Η διοίκηση της Eurobank εκτίμησε ότι οι επισφάλειες σταθεροποιούνται το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ενώ προέβλεψε ότι οι χορηγήσεις φέτος θα παραμείνουν σε μηδενικό, ενδεχομένως και σε αρνητικό επίπεδο.

«Πράγματι, η τράπεζα επλήγη περισσότερο στο θέμα των καταθέσεων διότι διαθέτει ηγετική θέση τόσο στο private banking όσο και στο corporate banking. Το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν στο corporate, καθώς οι επιχειρηματίες χρησιμοποίησαν τις καταθέσεις τους για να εξυπηρετήσουν τις ταμειακές τους ανάγκες, λόγω της κρίσης. Θέλω να υπογραμμίσω όμως ότι τις τελευταίες 10 ημέρες υπάρχει ηρεμία και πίστη των πελατών. Και μην ξεχνάτε ότι το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων παρέμεινε στον όμιλό μας», τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Νίκος Καραμούζης.

Ο κ. Καραμούζης υπογράμμισε: «Το καταστροφικό σενάριο για τη χώρα και για το τραπεζικό σύστημα έχει ήδη εξαντληθεί. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε, να πάμε καλύτερα. Έχουμε λόγους να διαφωνούμε με τις αρνητικές - καταστροφικές προβλέψεις, τόσο από τα στοιχεία όσο και από τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης. Δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις. Αντίθετα, πρέπει να κατανοήσουμε τη νέα πραγματικότητα».

Παράλληλα, ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι η έκθεση της τράπεζας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι στα 14 δισ. ευρώ, με αύξηση κατά 4,5 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο. «Δεν πρόκειται να αυξηθεί η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. Περιμένουμε σταθεροποίηση και εξομάλυνση, σταδιακά, και κατ' επέκταση η έκθεσή μας στην ΕΚΤ θα μειωθεί. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται σε μία νύχτα».

Για τη Νέα Ευρώπη, ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε: «Στη Νέα Ευρώπη θα επεκταθούμε με βάση την πολιτκή που εφαρμόζουμε τους τελευταίους μήνες. Ανάλογα με την αύξηση των τοπικών καταθέσεων θα δίνονται και οι χορηγήσεις. Όσο για σχέδια επέκτασης του δικτύου, έχουμε για την Τουρκία και την Κύπρο».

Στην Ουκρανία η θυγατρική θα κάνει break even στο τέλος του 2010, το αργότερο στο α΄ τρίμηνο του 2011. Στην Τουρκία θα ανοίξουν 10 καταστήματα έως το τέλος του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v