Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pitsos: Ηγετικά μερίδια στην Ελλάδα

Τη διατήρηση των ηγετικών μεριδίων αγοράς που κατέχει στην ελληνική αγορά επιδιώκει η ελληνική εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Pitsos ΑΕ, η οποία ανήκει στον γερμανικό όμιλο BSH.

Pitsos: Ηγετικά μερίδια στην Ελλάδα
Τη διατήρηση των ηγετικών μεριδίων αγοράς που κατέχει στην ελληνική αγορά επιδιώκει η ελληνική εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Pitsos ΑΕ, η οποία ανήκει στον γερμανικό όμιλο BSH, και η οποία συμπληρώνει φέτος 146 χρόνια από την ίδρυση της.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πίτσος ΑΕ, κ.Ελευθεριάδη το 2009 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα 85 εκατ.ευρώ ποσό που μεταφράζεται σε 170.000 τεμάχια. Σημειώνεται ότι το μερίδιο αγοράς της σε τεμάχια αγγίζει το 16% και το 17% σε αξία στην εγχώρια αγορά.

Το εργοστάσιο της Pitsos στο Αγ.Ρέντη το οποίο παράγει κουζίνες και ψυγεία, τόσο υπό το σήμα Pitsos όσο και για τις ομόσταβλες φίρμες (BOSCH, Siemens, Neff κ.α.) εκτός από την εξυπηρέτηση της εγχώριας αγοράς εξάγει επίσης προιόντα σε ευρωπαικές αγορές. Το ύψος των εξαγωγών υπολογίζεται σε 70 εκατ.ευρώ και αποτελούν το 40% του τζίρου του εργοστασίου για το 2009, ο οποίος ανήλθε στα 175 εκατ.ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για την Bosch-Siemens AEBE (όπου περιλαμβάνονται η Pitsos, το εργοστάσιο παραγωγής της αλλά και οι πωλήσεις των γερμανικών φιρμών) διαμορφώθηκαν στα 300 εκατ.ευρώ το 2009.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Pitsos το 2010 αναμένεται μια λελογισμένη κάμψη πωλήσεων της τάξης του 10%.

Τέλος σημειώνεται ότι η εταιρία προγραμματίζει υψηλές επενδύσεις οι οποίες περιλαμβάνουν την μετεγκατάσταση του εργοστασίου από του Ρέντη στη Δυτική Αττική. Αν και το επενδυτικό πλάνο αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του επόμενου διμήνου, εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 50 εκατ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v