ΟΛΠ: Έμφαση στην κρουαζιέρα και στην ακτοπλοΐα

Η ανάπτυξη των υποδομών του ΟΛΠ για τον τομέα της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας τονίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών από τη δοίκηση του οργανισμού στην ΕΘΕ.

ΟΛΠ: Έμφαση στην κρουαζιέρα και στην ακτοπλοΐα
Η ανάπτυξη των υποδομών του ΟΛΠ για τον τομέα της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας τονίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών από τη δοίκηση του οργανισμού στην ΕΘΕ, σήμερα 26/5/2010 .

Αναλυτικότερα, την εταιρία, τη δραστηριότητά της και τα αποτελέσματα έτους παρουσίασαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ,  κ. Γ. Ανωμερίτης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ν. Μουστάκης, και η διευθύντρια οικονομικού κ. Α. Βερνάρδου.

Η διοίκηση έκανε ανασκόπηση του οικονομικού περιβάλλοντος του 2009, του οποίου κύρια χαρακτηριστικά ήταν η μείωση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και οχημάτων λόγω της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα γεγονότα και δράσεις που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του έτους με κυριότερα την έναρξη λειτουργίας (Οκτώβριος 2009) του Προβλήτα ΙΙ υπό τον νέο πάροχο, δηλαδή την Α.Ε. Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιώς (ΣΕΠ Α.Ε.), την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εθελουσίας εξόδου του προσωπικού, την εφαρμογή του νέου κανονισμού εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας και την εργασιακή ειρήνη που επιτεύχθηκε έπειτα από μακρόχρονες κινητοποιήσεις του προσωπικού.

Επίσης, αναλύθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους, έγινε αναφορά στα θετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2010 και παρουσιάστηκε λεπτομερώς το 5ετές επενδυτικό πρόγραμμα του οργανισμού (2010 - 2014) ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του οργανισμού εστιάζει σε έργα που θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, της κρουαζιέρας και του Car Terminal και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστική θέση του λιμανιού.
 
Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των υποδομών για τον τομέα της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας. Παράλληλα, προωθείται η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του λιμένα, ιδιαίτερα των χώρων και κτισμάτων του κεντρικού λιμένα, με συμβάσεις παραχώρησης.

Σχετικά με την προοπτική του τρέχοντος έτους, καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσει η έναρξη λειτουργίας του Προβλήτα Ι στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων από την 1η Ιουνίου. Η διοίκηση καταβάλλει προσπάθειες για την προσέλκυση παλαιών και νέων πελατών μέσα σε νέο τιμολογιακό και κανονιστικό περιβάλλον.

Τέλος, αναφέρθηκαν οι επιδιώξεις και η στρατηγική της διοίκησης της εταιρίας με αιχμή του δόρατος την προάσπιση του συμφέροντος των μετόχων μέσω των κατάλληλων επιλογών, που υπηρετούν τη μακροχρόνια κερδοφορία της εταιρίας και τη δημιουργία υπεραξίας μέσω της συνεχούς ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v