Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Eμειναν 2,7 εκατ. ευρώ για χορηγίες

Το ποσό των 2.715.940,52 ευρώ απέμεινε από το εγκριθέν για χορηγίες του 2004, που ανερχόταν στα 17.300.000 ευρώ, γνωστοποίησε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, που ανέλαβε στις 21 Μαΐου 2004.

ΟΠΑΠ: Eμειναν 2,7 εκατ. ευρώ για χορηγίες
Το ποσό των 2.715.940,52 ευρώ απέμεινε από το εγκριθέν για χορηγίες του 2004, που ανερχόταν στα 17.300.000 ευρώ, γνωστοποίησε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, που ανέλαβε στις 21 Μαΐου 2004.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του οργανισμού τονίζεται ότι μεταξύ των καταστατικών σκοπών περιλαμβάνεται και η ανάληψη χορηγιών που εξυπηρετούν κοινωνικούς ή άλλους σκοπούς που συνδυάζονται με την προβολή της εταιρίας και την προώθηση των πωλήσεων των προϊόντων της.

Για το διανυόμενο οικονομικό έτος 1/1/04-31/12/04, το συνολικό ποσό το οποίο είχε προϋπολογισθεί για την κάλυψη των αναγκών σύναψης συμβάσεων χορηγίας ανέρχεται στο ποσό 17.300.000 ευρώ, ενώ κατά τον χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της παρούσης διοίκησης της εταιρίας (21-5-04) το εναπομείναν υπόλοιπο ανερχόταν στο ποσό των δύο εκατομμυρίων επτακοσίων δεκαπέντε χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα (2.715.940) και πενήντα δύο (52) λεπτών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι εν όψει αυτής της πραγματικής κατάστασης, η διοίκηση της ΟΠΑΠ θέλει να εκφράσει τη λύπη της διότι, όπως είναι πρόδηλο, τα περιθώρια που υπάρχουν για την κάλυψη ανάλογης φύσεως αιτημάτων που αφορούν αληθώς στην κάλυψη κοινωνικών ή άλλων συναφών σκοπών είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Παρά ταύτα, συνεχίζει η ανακοίνωση, και προκειμένου να καταστεί εφικτή η έστω και συμβολική η συνεισφορά της εταιρίας -αυστηρά εντός των καταστατικών σκοπών της- επιδιώκεται η σχετική ενίσχυση του οικείου κεφαλαίου με τη μεταφορά πιστώσεων από το κεφάλαιο της αρχικά προϋπολογισθείσας διαφημιστικής δαπάνης.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να επισημανθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι για την επωφελή αξιοποίηση των πιστώσεων (στο ύψος που αυτό οριστικά θα διαμορφωθεί) το διοικητικό συμβούλιο θα λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται χωρίς επιλεκτικές προσεγγίσεις ή ανεπίτρεπτους αποκλεισμούς, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του αληθούς συμφέροντος της ΟΠΑΠ και των μετόχων της, όπως ο νόμος και το καταστατικό της ορίζουν.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v