ΟΛΠ: Ξεκινά η λειτουργία προβλήτας Ι τον Ιούνιο

"Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται στους κακούς δικούς μας χειρισμούς", είπε πριν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ αναφερόμενος στο θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με τη σύμβαση με την Cosco.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΟΛΠ: Ξεκινά η λειτουργία προβλήτας Ι τον Ιούνιο
"Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται στους κακούς δικούς μας χειρισμούς". Αυτό είπε πριν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, κ. Γιώργος Ανωμερίτης, αναφερόμενος στο θέμα που είχε δημιουργηθεί πριν από λίγους μήνες σχετικά με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί με την Cosco.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι από τον Απρίλιο του 2002 με συγκεκριμένο έγγραφο υπήρχε εντολή του ΟΛΠ να προχωρήσει σε αυτήν τη συμφωνία, αν και σημείωσε ότι το λάθος ήταν πως με την παραχώρηση σταθμού εμπορευματοκιβωτίων σε τρίτον ο ΟΛΠ θα έμενε χωρίς προβλήτα.

Ο κ. Ανωμερίτης, κατά την παρουσίαση των σχεδίων του οργανισμού στην ΕΘΕ, σημείωσε ότι η λειτουργία στην προβλήτα 1 του ΟΛΠ θα ξεκινήσει την 1η/6 και ανέφερε ότι έχει έρθει σε επαφές με διάφορες εταιρίες και με παλαιούς πελάτες του οργανισμού, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμφωνίες.

Εκτενής ήταν επίσης η αναφορά του προέδρου του ΟΛΠ στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του οργανισμού 2010 - 2014. Αποκάλυψε ότι στόχοι είναι η ανάπλαση και η εκμετάλλευση των 640 στρεμμάτων που βρίσκονται στη ζώνη Κερατσινίου - Περάματος.

Ο κ. Ανωμερίτης δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις ούτε για τους στόχους του οργανισμού για την τρέχουσα χρήση ούτε και για την πορεία των εργασιών του ΟΛΠ μετά την ολοκλήρωση του σχετικού προγράμματος το 2014. Επίσης, ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σύμβαση δανείου 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,1%, κεφάλαιο που θα δοθεί για την αναβάθμιση όλων των λιμανιών της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v