ΟΛΠ: Ενδιαφέρον από 7 εταιρίες για monorail

Εξαιρετικό ενδιαφέρον επέδειξαν επτά οίκοι για το έργο υπερυψωμένου συστήματος μεταφοράς προσώπων (monorail) περιμετρικά του Κεντρικού Λιμένα Πειραιώς, αναφέρει ο ΟΛΠ. 

ΟΛΠ: Ενδιαφέρον από 7 εταιρίες για monorail
Ενδιαφέρον από επτά εταιρίες για την κατασκευή του έργου υπερυψωμένου συστήματος μεταφοράς προσώπων (monorail) περιμετρικά του Κεντρικού Λιμένα Πειραιώς, καταγράφει η εταιρία.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης στη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση υπερυψωμένου συστήματος μεταφοράς προσώπων (monorail) περιμετρικά του Κεντρικού Λιμένα Πειραιώς, υποβλήθηκαν τεχνικές προτάσεις από τις ακόλουθες εταιρείες και ενώσεις εταιρειών:

1. BOMBARDIER TRANSPORTATION ΕΛΛΑΣ Α.Ε., θυγατρική της BOMBARDIER TRANSPORTATION G.m.b.H. (Εταιρεία κατασκευής μεταφορικών συστημάτων με έδρα τη Γερμανία).

2. Ένωση εταιρειών J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. (Κατασκευαστική εταιρεία) – INTAMIN TRANSPORTATION LTD (Εταιρεία κατασκευής μεταφορικών συστημάτων με έδρα το Λιχτενστάιν και εγκαταστάσεις σε Ελβετία, Γερμανία και Ολλανδία)

3. METRAIL AG (Εταιρεία κατασκευής μεταφορικών συστημάτων με έδρα το Ην. Βασίλειο)

4. SCOMI ENGINEERING (Εταιρεία κατασκευής μεταφορικών συστημάτων με έδρα τη Μαλαισία) – 2π ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ

5. SIEMENS ΕΛΛΑΣ Α.Ε., θυγατρική της SIEMENS A.G. (Εταιρεία κατασκευής μεταφορικών συστημάτων με έδρα τη Γερμανία)

6. Ένωση εταιρειών ARCHIRODON (Κατασκευαστική εταιρεία) – URBANAUT COMPANY (Εταιρεία ανάπτυξης μεταφορικών συστημάτων με έδρα τις Η.Π.Α.) – ROWIN Co (Εταιρεία κατασκευής μεταφορικών συστημάτων με έδρα τη Ν. Κορέα)

7. FCC CONSTRUCTION (Κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Ισπανία)

Ήδη ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει συγκροτήσει ομάδες εργασίας για την τεχνική, νομική και οικονομική επεξεργασία του έργου, το οποίο αναβαθμίζει ποιοτικά και οικολογικά τη διακίνηση επιβατών στον Πειραιά, με στόχο το ταχύτερο δυνατό να εκδοθεί η τελική προκήρυξη κατασκευής του έργου.

Για το έργο αυτό έχουν ήδη εκδοθεί οι απαιτούμενοι περιβαλλοντικοί όροι και έχει καθολικά γίνει αποδεκτό από όλους τους φορείς της πόλης και του λιμανιού, αφού πέρα από τους διακινούμενους επιβάτες στα διάφορα σημεία του λιμανιού, θα το χρησιμοποιούν και οι κάτοικοι, αλλά κυρίως τα εκατομμύρια των τουριστών των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα αποκτήσουν έτσι εύκολη πρόσβαση στο Κέντρο και την Αγορά του Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v